E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAltınyağ’ın varlık satışı Genel Kurul’da onaylandı---

Altınyağ’ın varlık satışı Genel Kurul’da onaylandı

Altınyağ’ın varlık satışı Genel Kurul’da onaylandı
21 Kasım 2018 - 16:29 borsagundem.com

Altınyağ Kombinaları ile Sodrugestvo Group arasında gerçekleştirilen ve Türk finans piyasalarına nefes aldıran 27,5 milyon dolarlık varlık satışına hissedarlar da onay verdi. Satış için hiçbir engel kalmadı...

İzmir’in köklü sanayi kuruluşlarından halka açık Altınyağ Kombinaları ile Avrupa'nın en büyük yağlı tohum kırımı şirketi Sodrugestvo Group arasında gerçekleştirilen varlık satışında son aşama da geçildi.

27,5 milyon dolarlık Altınyağ Kombinaları’nın varlık satışı, bugün İzmir’de toplanan Olağanüstü Genel Kurul’da onaylandı.
 
Geçtiğimiz ay Sodrugestvo Group’un başvurusu Üzerine Rekabet Kurumu’ndan çıkan ‘satın alma onayı’nın ardından bugün de hissedarlar tarafından Atınyağ'a ait makine ve teçhizatların satışı oy çokluğuyla kabul edildi.

"OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ"

Türk finans piyasalarına nefes aldıran satışın önünde hiçbir engel bırakmayan karar, Şirketten KAP’a yollanan açıklamada yer aldı. Olağanüstü Genel Kurul tutanağında konuyla ilgili olarak şöyle denildi:

“24.10.2018 tarih, 10/5 sayılı yönetim kurulu kararımızı ve bu kararımız içeriğindeki Şirketimiz ve bağlı ortaklığımız Gürtaş’ın Gayrimenkullerini ve Makina Parkını Sodrugestvo Group şirketlerinden Yakamoz Yağ San.ve Tic.A.Ş.’ne kararda yazılan tüm işlemler ve tahsilata ilişkin tüm detaylar ile 27.500.000 USD + KDV bedel ile satışının yapılması Genel Kurul’un onayına sunuldu. Satış işlemi Genel Kurul'a gerek elektronik ortamda ve gerekse fiziki ortamda katılan pay sahiplerinin 6.082.538 TL’lik elektronik ret oyu ve 1.044.331 TL’lik fiziki ret oyu olmak üzere toplam 7.126.869 TL’lik ret oyuna karşılık 35.555.824 TL’lik fiziki ortamda katılanların kabul oyları ile oy çokluğuyla kabul edildi.”

Altınyağ'ın varlık satışına Rekabet Kurumu'ndan onay

Sodrugestvo, Altınyağ’ın varlık satışı için Rekabet Kurumu’na başvurdu

Altınyağ’dan kriz döneminde umut veren satış

Nureddin Çevik: Altınyağ markası yaşayacak, yeni yatırımlar yapacağız

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)