E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAltınyağ'da satış işlemi tamamlandı---

Altınyağ'da satış işlemi tamamlandı

Altınyağ'da satış işlemi tamamlandı
04 Aralık 2018 - 19:46 borsagundem.com

Altınyağ, Gürtaş Tarım, Yakamoz Yağ ve Türkiye Finans Katılım Bankası arasında imzalanan 4'lü protokol kapsamında, Altınyağ'a ait varlıkların ve arsanın Sodrugestvo Group'a devri gerçekleştirilecek

1962 yılında kurulan İzmir'in köklü sanayi kuruluşu Altınyağ Kombinaları (ALYAG), şirketin ve bağlı ortaklığı Gürtaş Tarım'ın leasing ve proje finansmanı çerçevesinde oluşan borcunun ödenmesi için Türkiye Finans Katılım Bankası ile protokol 4'lü protokol imzalandığını açıkladı. 4'lü protokole, Avrupa devi Sodrugestvo Group'un şirketi Yakamoz Yağ'da dahil oldu.

Protokolün tutarı ise, Altınyağ Kombinaları'na ait 6.120.000 USD + 5.000.000 TL, Gürtaş Tarım'a ait ise 525.000 USD olarak belirlendi.

ANLAŞMA SAĞLANDI, ARSA VE VARLIKLARIN DEVRİ TAMAMLANDI

Geçtiğimiz günlerde, Altınyağ Kombinaları ile Sodrugestvo Group arasında 27,5 milyon dolarlık varlık satışı anlaşması imzalanmıştı. Söz konusu satış çerçevesinde, üzerinde banka ipoteği bulunan fabrika ve arsanın Sodrugestvo Group'a devri için taraflar ile Türkiye Finans arasında anlaşma sağlanmış oldu. Varılan 4'lü protokol kapsamında, varlıkların ve arsanın devri tamamlanmış olacak.

İmzalanan protokol ile ilgili, Altınyağ tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

Şirketimiz Altınyağ Kombinaları A.Ş ve bağlı ortaklığımız Gürtaş Tarım Enerji Yatırımları Sanayi ve Tic. A.Ş.'nin leasing ve proje finansmanı çerçevesinde oluşan borcunun ödenmesi ve kapanması için Türkiye Finans Katılım Bankası - Altınyağ Kombinaları A.Ş - Gürtaş Tarım Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş ve Yakamoz Yağ San. ve Tic. A.Ş. arasında 04/12/2018 (Bugün) tarihinde 4 lü protokol imzalanmış olup işbu protokolün tutarı Altınyağ Kombinaları A.Ş.'ye ait  6.120.000 USD + 5.000.000 TL Gürtaş Tarım Enerji Yatırımları Sanayi ve Tic. A.Ş. ve Ticaret A.Ş'nin 525.000 USD dir.

Altınyağ’da tapu devir tarihleri belli oldu

Altınyağ’ın varlık satışı Genel Kurul’da onaylandı

Altınyağ'ın varlık satışına Rekabet Kurumu'ndan onay

Sodrugestvo, Altınyağ’ın varlık satışı için Rekabet Kurumu’na başvurdu

Altınyağ’dan kriz döneminde umut veren satış

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Al04 Aralık 2018 22:50

    Büyük etkin bir şirket haline gelmesi için daha yol çok uzun..... Önce alınan Aydın daki zeytinyağı fabrikasının revizyonu yapılarak üretime geçmesi gerek. Etiler hisselerinden kurtulması gerek Belki Karsusan ile şirket evliliğide olur.

  • SsS04 Aralık 2018 22:38

    Hayırlı olsun.inşallah güzel günler gelir.

  • Nurettin cevik05 Aralık 2018 01:29

    Vatana millete çalışanlara hayırlı olur inşallah

  • Bülent05 Aralık 2018 01:08

    Güzel günler derken..