E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAltınyağ yabancı ortaklık görüşmelerine başlıyor---

Altınyağ yabancı ortaklık görüşmelerine başlıyor

Altınyağ yabancı ortaklık görüşmelerine başlıyor
20 Kasım 2017 - 09:30 borsagundem.com

Fabrikasını ileri teknoloji ürünleriyle yenileyen Altınyağ Kombinaları, yabancı ortaklık için düğmeye bastı

Son 5 yılda 20 milyon dolarlık yatırım yaparak küresel oyuncu haline geleni İzmir'in köklü sanayi kuruluşlarından Altınyağ, yabancı ortaklık için ilk adımın attı.

Şirketten sabah saatlerinde KAP’a yapılan açıklamada, “Şirketimizin uluslararası tarımsal emtia şirketleri ile şirket satışı, duran varlık satışı ve stratejik ortaklık kurulması konularında görüşmelere başlanmasına, söz konusu Satış, duran varlık satışı ve stratejik ortaklık görüşmeleri sürecinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Dr. Mehmet Dikkaya’nın görevlendirilmesine oy birliği ile karar verilmiştir” denildi.

5 YILDA 20 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

İzmir'in köklü sanayi kuruluşlarından birisi olan Altınyağ 1962 yılında kuruldu. Uzun yıllar bitkisel yağ üretimi yapan Altınyağ, kuruluşunun 50’inci yılında Artı Yatrım Holding’in çatısı altına girdi. Artı Yatırım Holding, üretim tesisini yenileme çalışmalarına 20 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirildi.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜĞÜYLE SÖZLEŞME İMZALADI

Altınyağ son olarak, Avrupa'nın en büyük yağlı tohum kırımı ve tarımsal emtia ticaret şirketi Lüksemburg merkezli Sodrugestvo Group S.A' nın Türkiye iştiraki ile 2017 yılı Haziran ayında 2 yıl süreli 16 milyon ABD doları tutarında (1 milyon ABD Doları artı opsiyonlu) Yağlı Tohum Fason İşleme Sözleşmesi imzaladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ilker21 Kasım 2017 20:30

    mazot yakıtına 0.05 biodizel eklenmesi 1 ocak 2018 de yürürlüğe giriyor . altınyağın bu konuda dev bir yabancı şirketle ortaklık yapması muhtemel .

  • çinli çayk çung20 Kasım 2017 22:01

    satıyordu satamadı şimdide yabancı ortak bak ferre çinli modası var git bir çaynk çung bul

  • arap hüso20 Kasım 2017 14:18

    Bence bu iş en cok artı ya yarar. çünkü böyle satıstan gelecek para artının kasasına girer benden demesi 😉😉

  • ersoy20 Kasım 2017 11:08

    Türkiyenin güzide şirketleri bunlar.

  • Emre 20 Kasım 2017 10:40

    Etiler, Krsan ve Artı nın elindeki Alyağ hisselerini birilerine devrederlerse üç şirketlerde önemli fon sağlanır. Etiler’de tahsisli sermaye arttırımında gerek kalmaz.

  • a20 Kasım 2017 09:51

    10 TL olur.