E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAltınyağ sermaye artırımı yapacak---

Altınyağ sermaye artırımı yapacak

Altınyağ sermaye artırımı yapacak
23 Kasım 2017 - 13:30 borsagundem.com

Altınyağ Kombinaları 45 milyon liralık bedelli sermaye artırımı yapmak için karar aldı

İzmir’in en eski sanayi kuruluşlarından Altınyağ Kombinaları A.Ş, bedelli sermaye artırımı yapma kararı aldı. Altınyağ'dan Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, Şirketin finansal yapısının güçlendirilmesi, likidite pozisyonunun iyileştirilmesi ve bilanço yapısının güçlendirilmesi amacıyla 45 milyon liralık sermaye artırımına gidileceği belirtildi.

KAP’a yapılan açıklamada, Şirketin 150 milyon lira kayıtlı sermaye tavanı içinde bulunan 60 milyon lira çıkarılmış sermayenin tamamının (Nakden) bedelli olarak yüzde 75 oranında artırılarak 105 milyon liraya çıkarılmasının kararlaştırıldığı vurgulandı.

Bedelli sermaye artırımında mevcut ortakların rüçhan hakları kısıtlanmayacak, yeni pay alma (Rüchan Hakkı) haklarının kullandırılmasından sonra da, kalan paylar, (B) grubu halka açık pay olarak 3 (üç) iş günü süreyle nominal değerden düşük olmamak üzere Borsa İstanbul A.Ş.'de oluşacak fiyattan Borsa’da satılacak.

Sodrugestvo ile anlaşma

Altınyağ, Üretim teknolojisi ve makine parkını yenilemek amacıyla geçtiğimiz 5 yılda 20 milyon dolarlık yatırım yapmıştı. Altınyağ, 2017 yılı Haziran ayında da tarımsal emtia devi Sodrugestvo’nun Türkiye iştiraki ile 16 milyon ABD Doları (1 milyon ABD Doları artı opsiyonlu) tutarında 2 yıllık fason Yağlı Tohum İşleme Sözleşmesi imzalamıştı.

Satış için görevlendirme

Şirket son olarak 20 Kasım 2017’de KAP’a gönderdiği açıklamada, Altınyağ’ın uluslararası tarımsal emtia şirketleri ile şirket satışı, duran varlık satışı ve stratejik ortaklık kurulması konularında görüşmelere başlamasına karar verildiğini duyurmuş ve söz konusu satış, duran varlık satışı ve stratejik ortaklık görüşmeleri sürecinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Dikkaya’nın görevlendirildiği belirtilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • film24 Kasım 2017 00:20

    Bu bedelli şirketin sahibi artı holdinge yarar benden demesi

  • Evonomist23 Kasım 2017 21:07

    Önce müdürleri beklenti oluşturan açıklamalar yaptı, sonra hlsseleri 1.50 kerden kucaklara döküldü. Gereken parayı toplayınca hisse Çıpa satışlarda basıldı aşağı be bedelli ilan edildi. Herkese hayırlı işler

  • sinirli23 Kasım 2017 16:58

    yani küçük yatırımcı nallanacak