E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAltınyağ banka borçlarının tümünü ödüyor---

Altınyağ banka borçlarının tümünü ödüyor

Altınyağ banka borçlarının tümünü ödüyor
12 Mart 2018 - 11:49 borsagundem.com

Altınyağ’ın banka borçlarının tümünün ödenmesi için görüşmelere başlandı

İzmir’in en eski sanayi kuruluşlarından “Altınyağ Kombinaları A.Ş”nin banka borçlarının tamamının ödenmesi için görüşmelere başlandı.

Altınyağ tarafından Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Lüksemburg merkezli Sodrugestvo Group S.A ile şirketimiz ve bağlı ortaklığımız Gürtaş Tarım Enerji Yatırımları San. ve Tic. A.Ş.'ye ait Gayrimenkul ve Makina Parkının tamamının satışı çerçevesinde yapılan kesin mutabakat sonucu doğrultusunda peşinat olarak alınacak olan 11.000.000 $ + KDV nin, Sat-Geri Kirala ve Proje finansmanı dahil Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş ve Albaraka Türk A.Ş. nezdinde bulunan tüm banka borçlarının kapatılması için görüşmelere başlanmıştır. Bu işlem sonrası şirketimiz ve bağlı ortaklığımız Gürtaş Tarım Enerji Yatırımları San. ve Tic. A.Ş.'ye ait tüm kredi borçlarımız kapatılarak sıfırlanacaktır.”

Yeni Yatırımlar

Altınyağ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmed Nureddin Çevik KAP’a yapılan duyuru sonrası şunları söyledi:

“Sodrugestvo’ya yapılan varlık satışıdır, Altınyağ markası yaşamaya devam edecektir.

Altınyağ’ın mal varlıklarının 30.5 milyon ABD doları artı KDV bedelle Sodrugestvo Group SA’ya satışı için geçtiğimiz hafta kesin mutabakata vardık. Satıştan elde edilen gelirin bir kısmı bir kısmı ile banka borçlarımızı kapatacağız, bir kısımı ile de iştirakimiz olan Etiler Marmaris’in de yer aldığı gıda ve gayrimenkul alanında yatırımlar yapmayı, var olan yatırımlarımızı güçlendirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca, Altınyağ markası ile ham yağ ticaretinin yanı sıra, özellikle satışını yaptığımız fabrikamızın rafine tesislerinde fason yağ üretimi yaptırmayı, dökme ve Altınyağ markalı yemeklik yağlarımızı iç ve dış piyasaya satmayı amaçlıyoruz.”

Kesin mutabakata varılmıştı

Altınyağ Kombinaları A.Ş’ye ait gayrimenkul ve makine parkı ile Gürtaş Tarım Enerji Yatırımları San. ve Tic. A.Ş.'ye ait gayrimenkul ve makine parkının tamamının 30.5 milyon ABD Doları artı KDV bedelle Lüksemburg merkezli Sodrugestvo Group S.A’ya satışı için kesin mutabakata varılarak ön protokol imzalanmış ve 8 Mart 2018 tarihinde KAP’a açıklama yapılmıştı.. Yapılan anlaşmaya göre bu bedel 11 milyon ABD doları artı KDV peşin, geriye kalan 19.5 milyon ABD doları artı KDV ise 60 ay vade ile eşit taksitler halinde ödenecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Eti 12 Mart 2018 18:07

    Tahsisli sermaye artışlarından sonra hakim ortaklıpın sona erdiği Etiler hissesini de satsalar bari