E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltının yükselemeyişinde bitcoin parmağı---

Altının yükselemeyişinde bitcoin parmağı

Altının yükselemeyişinde bitcoin parmağı
02 Kasım 2017 - 23:23 borsagundem.com

Bictoin'in bugün 7300 doların üzerine çıkması altının yatay izlediği bir güne rastladı.

Doların değerindeki kısmi gerilemeye ve hazine tahvilerinin faizlerinde yaşanan düşüşe karşın altın yeterince toparlanmakta sorun yaşadı.

Buradaki soru: Acaba dünyanın bir numaralı dijital para birimi geleneksel yatırımcıları altından çıkarıp kendine doğru mu çekiyor?

Baz emtia piyasası analistleri bu fikrin en azından kısa vadede bir parça haklılık payı olabileceğine inanıyor.

Yeni Delhi merkezli Insignia Consultants'ın şef piyasa stratejisti Chintan Karnani, "Bitcoin altın fiyatlarının yükselmesini önlüyor" ifadelerini kullanıyor.

Bitcoin fiyatları bugün, düne göre yüzde 5.86 oranında yükselişle 7355 dolarlık fiyata ulaşarak rekor kırdı. Böylece bir yılda yüzde 650 oranında değer kazanmış oldu. Öte yandan altın sınırlı bir bant içinde hareket etti ve günü 1 doların altında kalan bir yükselişle 1278.10 dolardan tamamladı. Altın ABD'nin gösterge 10 yıllık devlet tahvilerinin faizlerinde yaşanan yüzde 1'in üzerindeki düşüşe rağmen gerçekleşti. ABD dolarında da değer kaybı gözlendi.
Altın normalde bu iki koşuldan yukarı yönlü bir hareket için gereken ivnmeyi bulurdu. Ancak bu kez öyle olmadı.


Karnani kısa vadeli yatırımcıların bitcoin'e yatırım yapmakta olduklarını belirterek, bu sonuca varmasında kendi müşterileri ile yaptığı görüşmelerin etkili olduğunu dile getirdi. Bununla birlikte

Bazı dijital para birimi katılımcıları da benzer görüşleri paylaşıyor.

Blokchain'le bağlantılı hizmetler ve dijital para birimleri muhasebe hizmetleri sunan Node40'ın CEO'su Perry Woodin "Benim düşüncee göre, bitcon'in tarihi yükseliş ile altının izlediği yatay seyir arasında direk bir ilişki var. Bir de sanırım insanlar daha kolay ulaşabilecekleri bir aracı tercih ediyor. İsterseniz bitcoin'le pek çok şey alabilirsiniz, ama altın için aynı şeyi söyleyemeyiz." dedi.

Emin olmak adına diğer senaryolara da bakacak olursak, Altın bugün pek çok alternatifi ile güreş tutmak zorunda kaldı. Küresel hisse senetleri piyasalarında yaşanan yükseliş de buna sahildi.

CryptoCompare'nin kurucu ortağı Charles Hayter ise bitcoin'in kendi kabul görürlüğünü artırdığın ve bunda CME'nin Bitcoin için vadeli sözleşmelerde işlem yaptıracağını açıklamsının etkili olduğunu dile getirdi. Hayter "Bunun anlamı bitcoin'in vahşi batı şartlarından kurtukup ana akım mali araçlar arasına girecek olmasıdır. Böylece bu durumda daha karmaşık finansal ürünlerin oluşturulmasına ve sonuçla bunların kapılarının kurumsal paraya açılmasına imkan tanınmı olacak" ifadelerii kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)