E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Bizi euro'dan atacaklarına inanmıyorum"---

"Bizi euro'dan atacaklarına inanmıyorum"

Bizi euro'dan atacaklarına inanmıyorum
30 Haziran 2015 - 05:54 borsagundem.com

Yunan Başbakan Çipras, "Maliyeti büyük olacağı için bizi euro'dan atmayı istemiyorlar. Sadece Avrupa Merkez Bankası'na maliyeti 120 milyar Euro." dedi

Yunan Başbakan Çipras, "Maliyeti büyük olacağı için bizi euro'dan atmayı istemiyorlar. Sadece Avrupa Merkez Bankası'na maliyeti 120 milyar Euro." dedi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, referandum kararı sonrası devlet televizyonu ERT'in canlı yayınında soruları cevaplandırdı. Çipras, Avrupalı liderlerin kendisine kısa süreli mevcut programın uzatılmasına ilişkin yaptığı talebe de olumlu cevap vermedikleri belirtti.

'MÜZAKERE MASASINDAN KALKMADIK'

"Yaşamımızı sürdüreceğiz. Ayakta, hayatta kalacağız ve egemen olarak geleceğimizin ne olacağına karar vereceğiz." diyen Aleksis Çipras, "Soğukkanlı ve itidal içerisinde tehdit ve şantajlara karşılık vereceğiz." ifadelerini kullandı. Yunan halkının program olmadan da yaşamını sürdürerek sandığa gideceğini söyleyen Çipras, "Yunanistan, müzakere masasından kalkmadı. Referandumdan sonra da masada olacak." şeklinde konuştu. Kreditörlerin devamlı yeni önlemler ilavesinde bulunduklarını belirten Aleksis Çipras, kendilerinin ise anlaşma sağlanması için ellerinden geleni yaptıklarını iddia etti. Merkel'in referandumda 'hayır' çıksa bile müzakerelerin devam edeceğini söylediğini de hatırlattı. 

'REFERANDUM SONRASI ELİMİZ DAHA GÜÇLÜ OLACAK'

Hükümetin hedefinin referandum sonrası daha güçlü silahlarla müzakerelere devam etmek ve hükümetin önerilerinin masada kalması olduğunu belirten Yunanistan Başbakanı Çipras, sürdürülebilir çözüm için önlemlerin, bu gücü kaldırabileceklere yüklenmesi gerektiğini ifade etti. 

Referandumdan ne sonuç çıkarsa çıksın saygı duyacaklarını ve hükümet tarafından uygulanacağını vurgulayan Başbakan Aleksis Çipras, ülkenin parlamentosu bulunduğunu belirtti.

'EURO'DAN ATAMAZLAR'

Yunanistan'ın Euro'dan ayrılması (Grexit) ihtimaline inanmadığını söyleyen Çipras, "Bizi Euro'dan atacaklarına inanmıyorum. Maliyeti büyük olacağı için bunu istemiyorlar. Sadece Avrupa merkez bankası'na maliyeti 120 milyar Euro." ifadelerini kullandı. 

Bankaların kapalı kalmasına dair ise Aleksis Çipras, "Çünkü halkın karar verme hakkını kabul etmek istemediler. Yunan halkı esasa dair karar vermeye davet ediliyor." değerlendirmesinde bulundu.

REFERANDUM KARARINI ANLATTI

Geçen cuma günü referandum kararına giden süreci de anlatan Yunanistan Başbakanı Çipras, Brüksel'de devam eden müzakereler çıkmaza girince, "Merkel ve Hollande'nin bize sunduğu öneriler sürdürülebilir değil. Öneri ve önlemlerde neden ısrar ediyorsunuz, anlamıyorum. Finansal konularda mutabakat sağlamıştık." dedim. Onların cevabı, "Biz değil, kurumlar (AB, IMF ve Avrupa Merkez Bankası)..." Onlara bu konuda karar veremeyeceğini söylediğini belirten Çipras, cuma akşamı yaptığımız bakanlar kurulunu kestim ve telefonda Merkel ve Hollande'ye bu konuyu Yunan halkına soracağımızı söyledim." ifadelerini kullandı. 

Aleksis Çipras, Merkel ve Hollande'ın referandum kararını öğrendikten sonra kendisine ne cevap verdiklerini söylemekten kaçındı. Ancak, "Aldığım cevap negatif değildi. Onlardan uzatma istedim, ancak kabul edilmedi." demekle yetindi. 

'REFERANDUM ÖNLEMLER İLE İLGİLİ'

Avrupalı ortakların "Euro'nun çıkmayı değil, umutların yok olmasını istediklerini" söyleyen Çipras, referandumun, memorandum önlemlerinin kabulü ya da reddi ile ilgili olduğunu belirtti. Ülkede nakit güvenliğini sağlayacaklarını ve temel ihtiyaç maddesi sorunları yaşanmayacağını aktardı.

"İSTİFA EDERİM"

Çipras, 5 Temmuz'daki referandumda halkın kreditörlerin taleplerine 'evet' demesi halinde görevinden istifa edeceğini de açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • huso30 Haziran 2015 10:55

    canıız chneme.paralrı yerken iyimiydi..ağustos böcekleri gibisiniz.bundan sonra heryere yürüyerek yada atla eşekle gideceksiniz. bahcenizde ne yetişrse onu yiyeceksizni.başka çareniz yok..viskiymiş uzo ymuş unutun..