E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında yükseliş sürecek mi?---

Altında yükseliş sürecek mi?

Altında yükseliş sürecek mi?
27 Şubat 2017 - 18:21 borsagundem.com

1260 seviyelerine kadar tırmanarak son üç buçuk ayın en yüksek seviyelerini gören altında yükseliş devam edecek mi?

Cuma günü 1260 seviyelerine kadar tırmanarak son üç buçuk ayın en yüksek seviyelerini gören Altın çok kritik yeni bir direnç bölgesinin kapısında. 1265 – 1260 bölgesi hem önemli bir grafik direnci hem de 200 günlük hareketli ortalama bu bölgeden geçiyor.

Bir yandan önümüzdeki aylarda Avrupa’da yapılacak olan genel seçimlerin yarattığı belirsizlik havasından yararlanan sarı metal diğer yandan dolar üzerindeki genel baskıyı da fırsata çevirdi ve 15 Aralık’ta bu yana %10 üzerinde değerlendi.

1265 – 1260 direnç bölgesinin kırılması teknik olarak yeni bir 20 dolarlık yükselişin habercisi olarak kabul edilebilir. ABD’den bu hafta açıklanacak olan kritik verilerin beklenti altı kalması da Altın’ı bu hafta temel açıdan destekleyebilir.

Bu senaryoda 1280 seviyeleri kuzeye yolculukta ilk durak olarak karşımıza çıkacak. 1280 seviyelerinin kırılması ise 1300 seviyelerini gündeme getirir. Destek seviyelerine baktığımızda ise 1245 – 1240 bölgesi güçlü bir destek olarak ön plana çıkıyor ve bu bölge üzerinde kaldığı sürece Altın’daki toparlanma hareketi teknik olarak gücünü koruyacak gibi.

Forex Koçu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)