E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında yatay seyir---

Altında yatay seyir

Altında yatay seyir
24 Kasım 2017 - 09:28 borsagundem.com

Altın fiyatları, Fed tutanakları sonrası dolardaki zayıf tonla ile birlikte sakin bir seyir izledi

Altın fiyatları, bu hafta açıklanan Fed'in son toplantısının tutanaklarının ardından, doların üst üste üçüncü haftada da düşmesi ile birlikte sakin bir seyir izledi.

Spot altın Singapur saati ile 09:29'da ons başına 1,291.84 dolar seviyesi civarında dalgalandı ve bu hafta fazla değişmedi.

Bloomberg Dolar Spor Endeksi üçüncü haftayı dadüşüşlegeömeye yöneldi.

Altın traderları ve analistlerinin çoğu, Bloomberg'in düzenlediği ankete göre, doların bir aydan fazla bir sürenin en düşük seviyesi yakınında seyretmesi ile birlikte, altının önümüzdeki günlerde yükselmesini bekliyor.

Fed'in Çarşamba günü açıklanan son toplantı tutanakları, durgun enflasyonun politika yolu konusunda yetkililerin bölünmesine neden olmasına karşın, kısa vadede faiz artırımına gidilmesini beklediklerini gösteriyor.

Sydney'de CMC Markets baş stratejisti Michael McCarthy, "Altın üzerinde şu sıralar iki kuvvet etkili oluyor," dedi ve "Zayıf bir dolar izliyoruz ve bu altın için destekleyici bir unsur, ancak yatırımcı beklentileri risk ölçeğini yukarı yönde hareket ettiriyor ve bu durumaltını olumsuz etkiliyor. Net sonuç şu; çok fazla hareket görmüyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

ABD piyasaları Perşembe günü Şükran Günü tatili nedeniyle kapalıydı.

Altının 50 günlük hareketli ortalaması, 100 günlük ortalamanın altına düşmeye oldukça yakın ve bu hareket bazı traderlar için aşağı bir faktör olarak değerlendiriliyor. 200 günlük hareketli ortalama ise 100 günlük ortalamanın yaklaşık 17 puan altında.

Diğer değerli metallerden spot gümüş yüzde 0.2 yükselerek ons başına 17.1240 dolara çıktı ve haftayı yüzde 1.1 düşüşle geçmeye yöneldi. Platin yüzde 0.4 yükselerek ons başına 939.40 dolara çıktı ve bu haftayı yüzde 1.3 düşüşle geçerek üç haftalık çıkış dönemini sonlandırmaya yöneldi. Palladyum ons başına 1,012.97 dolar civarında yatay seyretti ve bu hafta yüzde 1.6 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)