E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAltında jeopolitik riskler takip edilmeli---

Altında jeopolitik riskler takip edilmeli

Altında jeopolitik riskler takip edilmeli
01 Eylül 2014 - 10:01 borsagundem.com

Cuma günü jeopolitik risk haberlerinin zayıflamasıyla altında kar satışları görüldü

Haftanın son işlem gününde Euro Bölgesi’nde TÜFE yüzde 0.3 açıklanarak son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi. Bu hafta gerçekleşecek AMB toplantısı öncesi ek teşvik paketi söylentileri artmaya devam ediyor. Fransa Başbakan’ı Euro’nun olması gerekenden daha değerli olduğunu söyledi ve yarın AMB Başkan’ı Mario Draghi ile yapacağı toplantı öncesi mesajlar verdi. Ayrıca İskoçya Merkez Bankası raporunda AMB’nın faizleri indirebileceğini söylemesi ve Perşembe gerçekleşecek toplantıda ek teşviklere gidilmesi gerektiğini belirtti. Euro Bölgesi’ndeki olumsuzluklar sonrası paritede sert satışlar görüldü. Bugün Euro Bölgesi’nde Almanya GSYİH, Almanya, Fransa, Euro Bölgesi, İspanya ve İtalya hizmet PMI’ları takip edilecektir. ABD ise işçi günü nedeniyle tatildir. 1.3215 seviyesine kadar geri çekilen EURUSD paritesinde, veri akışına bağlı olarak satışların devamında 1.3080 ve 1.3000 seviyeleri, 1.3115 seviyesinde tutunması ve tepki alımlarının gelmesi 1.3160 seviyesi izlenebilir.

ALTIN Jeopolitik Riskler Dikkatle İzlenmeli

Cuma günü jeopolitik risk haberlerinin zayıflamasıyla altında kar satışları görüldü. Ukrayna Devlet Başkan’ı Poroshenko Rusya ile geri dönüşü olmayan noktaya yakın olduklarını belirtirken bununda savaş olabileceğini söyledi. Haftaya yatay başlayan altında Rusya ve Ukrayna cephesinden gelebilecek söylemler takip edilmelidir. ABD’de bugün işçi günü nedeniyle tatildir. 1282 USD seviyesi üzerinde tutunan altın fiyatları yukarı yönlü hareketlerine devam etmesi ve 1288 USD seviyesini kırması halinde 1292 ve 1297 seviyeleri izlenebilir. Satışların devamı ve 1282 USD seviyesinin aşağı yönlü kırılması durumunda ise 1274 USD izlenebilir.

USDTRY Sıkışık Seyir Devam Ediyor

Cuma günü yurt içinde hükümetin yeni kabinesi belli oldu ve ekonomi kanadında bir değişiklik görülmedi. Yurt içinde ticaret açığı beklentileri karşılarken, ABD’de ise kişisel gelir ve giderler beklentilerin altında kaldı. Bugün yurt içinde ihracat rakamları izlenecektir. ABD ise işçi günü nedeniyle tatildir. 2.1600 seviyesinden işlemlerine devam eden USDTRY paritesi, yukarı yönlü hareketlerine devam etmesi durumunda 2.1630 ve 2.1680 seviyeleri, olası kar satışları durumunda 2.1580 seviyesi izlenebilir.

GBPUSD İngiltere’den Rusya’ya Yaptırım Uyarısı

Haftanın son işlem gününde İngiltere Başbakan’ı David Cameron’un sözleri piyasalarda dalgalanmalara neden oldu. Cameron Rusya’ya yaptırımların devam edeceğini ve Moskova’nın SWİFT adı verilen bankalar arası işlem sisteminden çıkarılmasını talep edeceğini söyledi. Ayrıca Cameron Irak ve Suriye’ye de değindi. İngiltere Başbakan’ı IŞİD’in İngiltere’ye saldırabileceğini ve terör tehdit seviyesinin ciddi seviyeye yükseltildiğini belirtti. Bugün İngiltere’de imalat PMI ve İngiltere Başbakan’ı konuşması izlenecektir. 1.6600 seviyesinden işlemlerine devam eden GBPUSD paritesi yukarı yönlü hareketlerine devam etmesi ve 1.6625 seviyesini kırması durumunda 1.6660 ve 1.6700 seviyeleri, veri akışına bağlı olarak satışlar görülmesi durumunda ise 1.6580 seviyesi izlenebilir.

GÜMÜŞ Yön Arayışı Devam Ediyor

Haftanın son işlem gününde jeopolitik risk haberlerinin zayıflamasıyla kar satışları görüldü. Ukrayna Devlet Başkan’ı Poroshenko Rusya ile geri dönüşü olmayan noktaya yakın olduklarını belirtirken bununda savaş olabileceğini söyledi. Haftaya yatay başlayan gümüş Rusya ve Ukrayna cephesinden gelebilecek söylemler takip edilmelidir. ABD’de bugün işçi günü nedeniyle tatildir. 19.30 ve 19.55 arasında sıkışan gümüş, yukarı yönlü hareketlerinde 19.55 seviyesini kırması durumunda 19.70 seviyesi, aşağı yönlü hareketlerinde ise 19.30 seviyesi izlenebilir.

USDJPY 104.20 Seviyesi Dikkatle İzlenmeli

Haftanın son işlem gününde sert şekilde yükselen USDJPY tekrardan 104.15 seviyesini test ediyor. Japonya hükümetinin enflasyonu arttırmak için gerçekleştirdiği vergi artışları sonrası piyasalarda zayıflama görüldü. Son dönemde açıklanan sanayi üretimi, tüketici harcamaları, fiyat artışları ve istihdam ile ilgili veriler beklentilerin altında kalıyor. Bazı durumlarda bir önceki aydan dahi daha kötü tablolar ortaya çıkıyor. Bugün Japonya’da imalat PMI ve yatırım harcaması piyasa beklentilerini karşılamadı. ABD ise işçi günü nedeniyle kapalıdır. Tekrardan 104.20 seviyesinde olan USDJPY yukarı yönlü hareketlerine devam etmesi durumunda 104.50 ve 104.80 seviyeleri,  Kar satışlarının artması durumunda ise 104 ve 103.50 seviyeleri izlenebilir.

İNFO YATIRIM
www.infoyatirimfx.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)