E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizAltında Jackson Hole sonrası volatilite arttı---

Altında Jackson Hole sonrası volatilite arttı

Altında Jackson Hole sonrası volatilite arttı
29 Ağustos 2016 - 10:37 borsagundem.com

İkon Menkul Derğerler, Jackson Hole Merkez Bankası Başkanları toplantısı sonrası piyasadaki gelişmeleri değerlendirdi.

Altında Jackson Hole Sonrası Volatilite Arttı...

Cuma günü Abd'den GSYİH rakamları açıklandı. Ayrıca Jackson Hole Merkez Bankası Başkanları toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının ardından konuşma yapan Fed Başkanı Yellen, faiz artırımı için uygun şartların oluşmaya başladığını ifade etti. Yellen, faiz artırımına ilişkin bir süre vermezken, piyasa Yellen'ın açıklamalarını yeterince şahin bulmadı. Yellen'dan sonra konuşma yapan Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ise, Yellen'ın açıklamalarından Eylül ayında artırım ihtimalinin masada olduğunu belirtti. Bugün Abd'den Kişisel gelir verilerini takip edeceğiz. Bu hafta ise altını yakından ilgilendiren Tarımdışı İstihdam rakamlarını takip ediyor olacağız. Altın yeni haftaya satıcılı başladı. Abd'den verilerin iyi gelmesi satış baskısını artırabilir. Satış baskısının devam etmesi durumunda, 1310 desteğini takip edeceğiz. Yukarı yönlü hareketlerde ise 1323 direnci önemli olacaktır.

Destekler: 1310 - 1300 - 1290

Dirençler: 1323 - 1330 – 1338

USDJPY 102.20 Direncini Test Ediyor...
Cuma günü gerçekleştirilen Jackson Hole Toplantısının ardından Fed Başkanı Yellen'ın yaptığı açıklama piyasaları hareketlendirdi. Konuşmasında faiz artırımı için olumlu şartların oluştuğunu belirten Yellen, gerektiğinde parasal genişleme yapabileceklerini açıklamasıyla piyasaları şaşırttı. Yellen'ın ardından açıklamalarda bulunan Stanley Fischer, Yellen'ın konuşmasının Eylül için açık kapı bıraktığını ifade etti. BOJ başkanı Kuroda ise, riskleri değerlendirmeye devam edeceklerini ve gerektiğinde ek tedbirler alacaklarını belirtti. Paritede yukarı yönlü hareketlerin devam etmesi için 102.20 direncinin üzerinde kalıcılık sağlaması gerekmektedir. Geri çekilmelerde ise, 101.20 desteği takip edilebilir.

Destekler: 101.20 - 100.60 - 100.00

Dirençler: 102.20 - 102.80 - 103.70

EURUSD Toparlanma Çabasında...
Geçtiğimiz hafta ABD büyüme rakamları açıklandı. Beklentilerin üzerinde gelen büyüme rakamları Eurusd paritesinde aşağı yönlü satış baskısına sebep oldu. Almanya'dan ise Tüketici Güveni verisi beklentilerin üzerinde açıklandı. Jackson Hole toplantısında konuşma yapan Fed Başkanı Yellen, faiz artırımı için olumlu sinyaller verdi. Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ise faiz artırımının Eylül ayında olabileceğini ifade etmesinin ardından Eurusd paritesinde sert bir geri çekilme yaşandı. Bugün Avrupa'dan açıklanacak önemli bir veri bulunmamaktadır, Abd tarafından gelecek olan kişisel gider verisini ve Fed Başkanı Yellen'ın konuşmasını takip edeceğiz. Eurusd paritesi, 100 günlük hareketli ortalamadan destek bulmuş görünüyor. Yukarı yönlü hareketin devam etmesi durumunda 1.1240 direnci test edilebilir. Satış baskısını artması durumunda 1.1180 desteğini takip edeceğiz.

Destekler: 1.1180 - 1.1130 - 1.1070

Dirençler: 1.1245 - 1.1300 - 1.1365

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)