E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında FOMC düşüşü---

Altında FOMC düşüşü

Altında FOMC düşüşü
04 Ocak 2018 - 09:49 borsagundem.com

Altın, Fed tutanaklarının parasal sıkılaştırmayı işaret etmesinin ardından değer kaybetti

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerinin çoğu yetkilinin faizlerin artırılmasına ilişkin desteklerini yinelediklerini gösteren Fed toplantı tutanaklarına çevirmesi sonrası düşüşünü ikinci güne taşıdı.

Spot altın, Çarşamba günü yüzde 0.3 değer kaybettikten sonra yüzde 0.4 daha düşerek Singapur saati ile 12:14'te ons başına 1,307.59 dolara indi ve 7 Aralık'tan bu yana ilk kez iki gün üst üste düşüş göstermeye yöneldi.

Altın fiyatları Çarşamba günü 1,321.56 dolar ile 15 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Metal, 14 günlük RSI'ın 70 seviyesinin üzerinde kalması ile birlikte iki gündür aşırı alım bölgesinde seyrediyordu. Bu göstergenin 70 seviyesinin üzerine çıkması, bazı analistler tarafından söz konusu yatırım aracının çok hızlı yükselmiş olabileceği ve yakında düşebileceğinin bir işareti olarak algılanıyor. RSI en son 65.9 seviyesindeydi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Çarşamba günü yüzde 0.2 yükseldikten sonra fazla değişmedi.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) dün açıklanan 12-13 Aralık toplantısının tutanakları, yetkililerin çoğunun gösterge faiz için hedef aralığının kademeli olarak yükseltilmesine devam edilmesini desteklediğini ve daha hızlı faiz artırımlarına yol açabilecek riskleri tartıştıklarını gösterdi.

Tutanaklarda, bu risklerin arasında, mali teşvikler ya da "genişlemeci" finansal koşullardan dolayı, üretimin maksimum sürdürülebilir seviyenin üzerinde artması durumunda, enflasyon baskılarının güçlenebileceği olasılığı gösterildi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, ABD'de dün gösterge endekslerin tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıkmasının ardından rekor kapanışa doğru hareketlendi.

Singapur'da Oversea-Chinese Banking Corp. ekonomisti Barnabas Gan, "Tutanaklar muhtemelen yatırımcılara FOMC'un halen 2018'de 3 faiz artırımı beklediğini hatırlatacak," dedi ve "Buna ek olarak, önemli merkez bankalarının gösterge faizleri yükseltmesi ve potansiyel olarak bu yıl ekonominin daha iyi gidecek olması ile birlikte, risk iştahının artması ve getiri arama, sarı metal üzerinde baskı oluşturacak temel unsurlar olacak" şeklinde görüş bildirdi.

Piyasada dikkatler Cuma günü açıklanacak olan ABD Aralık ayı tarım dışı istihdam verisine çevrilecek.

Diğer değerli metallerden spot gümüş yüzde 0.7 düşüşle ons başına 17.0170 dolara inerken, platin yüzde 1.1 düşerek ons başına 946.79 dolara geriledi ve palladyum ons başına 1,086.17 dolarda yatay seyretti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)