E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında düşüş ikinci güne taşındı---

Altında düşüş ikinci güne taşındı

Altında düşüş ikinci güne taşındı
25 Nisan 2017 - 07:14 borsagundem.com

Fransa'daki seçim sonuçlarının ardından düşen altın fiyatları, dikkatlerin Trump'un yarın açıklayacağı vergi reformu paketine yönelmesiyle değer kaybını sürdürdü

Altın fiyatları, Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunun geride kalmasının ardından, yatırımcıların dikkatlerini, içinde vergi reformuna ilişkin planların da bulunduğu ABD Başkanı Donald Trump'ın ekonomik büyümeyi ve şirket karlarını desteklemeye yönelik gündemine çevirmesi ile birlikte düşüşünü ikinci güne taşıdı.

Spot altın yüzde 0.1 düşerek Singapur saati ile 11:30'da ons başına 1,274.56 dolara indi. Metal Pazartesi günü, Fransa seçimi sonrası yatırımcıları riskli varlıklara yönelmesi ile birlikte yüzde 0.6 gerileyerek 1,276.31 dolar ile 11 Nisan'dan bu yana en düşük kapanışını gerçekleştirdi.

Trump'ın Çarşamba günü vergi reformu planlarını açıklaması bekleniyor.

ABD'de hükümet, Kongre'nin harcama yasasını onaylamaması durumunda, 29 Nisan'da kapanabilir.

Üç ay için altın fiyat hedefini 1,200 dolar olarak belirleyen Goldman Sachs Group Inc.'ye göre, altın kısa vadede baskı altında kalacak.

Goldman, bilgilendirme notunda, "Bu hafta muhtemelen volatil olacak, ancak baz senaryomuza göre, aşağı yönde daha fazla katalizör ortaya çıkabilir. Zira Trump'ın Çarşamba günü ya da kısa bir süre sonra açıklanması beklenen vergi politikalarının ardından reel faizlerde yükseliş görebilirz" şeklinde görüş bildirdi.

Goldman ekonomistleri, ABD ekonomisinin 29 Nisan'da kapanmasını beklemediklerini belirttiler.

Japonya ve Avrupa merkez bankaları Perşembe günü para politikası kararlarını açıklayacak.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi,Pazartesi günü yüzde 0.5 düştükten sonra yüzde 0.1 yükseldi.

Çi'de Şanghay Altın Borsası'nda işlem gören yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı yüzde 0.1 artarak 283.85 dolara çıktı. Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda Haziran vadel altın kontratları fazla değişmeyerek gram başına 284.10 yuanda kalırken, Haziran vadeli gümüş yüzde 0.5 yükselerek kilogram başına 4,158 yuana ulaştı.

Spot gümüş yüzde 0.1 düşüşle ons başına 17.9250 dolara inerken, platin fazla değişmeyerek ons başına 961.85 dolarda kaldı ve palladyum yüzde 0.2 yükselerek ons başına 798.90 dolara çıktı. (Bloomberg)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)