E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında boğalar pes etmiyor---

Altında boğalar pes etmiyor

Altında boğalar pes etmiyor
17 Ocak 2017 - 17:28 borsagundem.com

Altında 1218-1220 boğaların hakimiyetinin sürmesi için aşılması gereken ilk önemli direnç bölgesi

Bugün Dolar endeksinde yaşanan düşüş ve İngiltere Başbakanı Theresa May’in yapacağı Brexit süreciyle ilgili konuşmanın yarattığı belirsizlikler ile birlikte piyasaların güvenli limanlara yönelmesi ONS Altında yaşanan yükselişin devam etmesine sebep oldu. Dün ABD’de piyasaların kapalı olmasınında etkisiyle yatay bir seyir sürdüren değerli metal güne 1203’lerden başlamasının ardından 1218’lere kadar yükseldi.

Bugün ABD’den açıklanan Empire State imalat endeksi 6.5 ile beklentilerden kötü gelse de beklediğimiz gibi piyasalar üzerindeki etkisi son derece sınırlı oldu. Aynı zamanda Gram Altın fiyatları da yeniden 148 TL üzerine kadar tırmanmayı başardı. Yarın ise Altın yatırımcıları ABD’den açıklanacak olan TÜFE verilerine ve gece saatlerinde mikrofon başına geçecek olan Fed Başkanı Janet Yellen’ın açıklamalarına odaklanacak.

Sarı metalde yükselişlerin devam etmesi halinde 1218-1220 boğaların hakimiyetinin sürmesi için aşılması gereken ilk önemli direnç bölgesi. Buranın üzerinde ise 1230 ve 100 günlük hareketli ortalamanın geçtiği 1240 bölgelerinin sırasıyla direnç olarak çalışmasını bekliyoruz. Dolar endeksinde yeniden yükselişlerin hız kazanmasıyla ise Altında yaşanacak olan düşüşlerde 1210, 1200 ve 1190 bölgelerine dikkat etmekte fayda var.

Forex Koçu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)