E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın zirveden hafif gevşedi---

Altın zirveden hafif gevşedi

Altın zirveden hafif gevşedi
06 Ocak 2017 - 07:52 borsagundem.com

Altın 1 ayın zirvesinden hafif geriledi

Altın fiyatları, dolardaki düşüşler ve Çin'de ay takvimine göre Yeni Yıl tatili öncesi talebin artması ile birlikte son yedi ayın en büyük haftalık kazancını gerçekleştirmeye yöneldi.

Ons altın Perşembe günü yüzde 1.4 yükselerek 1180.12 dolar ile 29 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesinden kapandı. Sarı metal yeni günde 1181.72 doları test etmesinin ardından gerileyerek yüzde 0.25 kayıpla ons başına 1178.28 dolarda. Metal bu hafta yüzde 2.6 yükselerek, 3 Haziran haftasından bu yana en büyük haftalık kazancını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.  

Altının gram fiyatı, son 15 gündür etkili olan yükseliş eğilimini devam ettirerek 137 liranın üzerini test etti.
Dolar kurunun dün 3.64 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkması ve altının ons fiyatındaki yüzde 1.5'lik artış, gram altının 9 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesi olan 137,5 lirayı görmesine neden oldu. An itibari ile gram altın yüzde 0.41 artışla 137.01 liradan alıcı bulurken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 224, Cumhuriyet altını 915 liradan satılıyor.

Sydney'de CMC Markets baş piyasa analisti Ric Spooner, "Altın dolardaki düzeltmeye tepki veriyor," dedi ve "Altın Çin'de sermaye çıkışından ve yatırımcıların buna karşı hedge etmesinden destek alıyor olabilir. Ve ayrıca mücevhere mevsimsel talep ve ucuzlayan fiyatlara tepki olarak muhtemelen mücevher talebinde artış da var" şeklinde görüş bildirdi.

Çin'de altın talebi bu yıl Ocak ayının sonuna denk gelen ay takvimine göre Yeni Yıl tatili öncesi artış gösteriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)