E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yükselişe geçti---

Altın yükselişe geçti

Altın yükselişe geçti
23 Ağustos 2016 - 17:35 borsagundem.com

Altın 1342 seviyesinde alımlarını sürdürüyor sürdürüyor

Altın, yatırımcıarın dikkatlerini Fed'in faiz artırımının zamanlamasına ilişkin işaretler alabilmek için Fed Başkanı Janet Yellen'ın Cuma günü yapacağı konuşmaya çevirmeleri ile birlikte, bir haftayı aşkın sürenin en düşük seviyesi yakınında tutundu.

Altın fiyatları iki günlük düşüşün ardından bugün toparlanıyor. Spot altın, Pazartesi günü ons başına 1339.09 dolar ile 12 Ağustos'tan bu yana en düşük kapanışını gerçekleştirdikten sonra, sabah saatlerinde yüzde 0.15 kayıpla 1337.30 dolar seviyesinden güne başlayan metal günün ilerleyen saatlerinde alıma geçerek yüzde 0.28 kazançla 1343 seviyesinden işlem görüyor.

Altın bu yıl, Fed para politikasını daha da sıkılaştırmaktan kaçınması ve buna bağlı olarak, yatırımcısına faiz ödemesi yapmayan metalin cazibesinin artmasının etkisiyle yüzde 26 yükseldi. Yellen'ın Cuma günü Jackson Hole, Wyoming'de yapacağı konuşma, Fed yetkilileri Stanley Fischer ve William Dudley'in şahin yorumları ve John Williams'ın Eylül ayı toplantısının "oyunun içinde" olduğunu işaret etmesinin ardından yakından izlenecek. Vadeli işlem verileri, Fed'in Aralık ayında faiz artırma olasılığını yüzde 51 olarak işaret ediyor.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd., bilgilendirme notunda, "Değerli metaller bu hafta biterken Yellen'ın aypacağı konuşma öncesi biraz gevşek" dedi.

Gelişmekte olan piyasa varlıklarına talep en yüksek seviyede

 

FETÖ destekçisi işadamlarının organik bağları ortaya çıkarıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)