E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yükselişini sürdürüyor---

Altın yükselişini sürdürüyor

Altın yükselişini sürdürüyor
18 Ocak 2017 - 08:16 borsagundem.com

Altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Çeyrek altın fiyatları, altın fiyatlarının artmasının artından hızla değer kazanıyor

Altın fiyatları, siyasi ve ekonomik risklerden destek bularak yükselmeye devam etti. Altının gram fiyatı, yatay bir seyirle 147 liranın üzerinde alıcı buluyor. Yeni yıl altın için oldukça iyi başladı. Altın fiyatları, İngiltere'nin Brexit sürecine yönelik adımlar atmaya hazırlanması ve yatırımcıların Donald Trump'ın başkanlığı devralmasını beklemeleri ile birlikte, siyasi ve ekonomik risklerden destek alarak, bu ay, bir gün hariç her gün yukarı yönde hareket etti.

Kapalıçarşıda 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 1,03 artışla 147,80 liradan tamamladı. İstanbul Kapalıçarşı'da, dün kapanışta çeyrek altın 243,00 lira, Cumhuriyet altını 989,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde 1,03 yükselişle 147,80 liradan işlem gördü.

Spot altın yüzde 0.3 yükselişle ons başına 1,206.05 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 10:44'te 1,205.98 dolara geldi. Pazartesi günü 1,208.72 dolar ile 23 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesini gören metal, yedi gündür yukarı yönde hareket ediyor.

Altın bu yıl, Trump'ın politikalarına ve İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasına ilişkin endişeler sonucu yatırımcıların güvenli liman niteliğindeki varlıklara yönelmesi ile birlikte yaklaşık yüzde 5 değer kazandı. İngiltere Başbakanı Theresa May Salı günü önemli bir konuşma yapacak. May, bu konuşmasında muhtemelen, İngiltere'nin mal ve hizmetler için ortak pazardan ayrılacağını ve blok ile tamamen yeni bir ticaret ilişkisi kuracağını kaydedecek. Trump Cuma günü yemin ederek görevine başlayacak.

Singapur'da GoldSilver Central Pte idari direktörü Brian Lan, "Piyasada çok fazla belirsizlik var," dedi ve "Hepimizin bildiği üzere, altın iyi bir güvenli liman. Özellikle belirsizlik dönemlerinde, özellikle siyasi belirsizlikte" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)