E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yükselişini 5'inci güne taşıdı---

Altın yükselişini 5'inci güne taşıdı

Altın yükselişini 5'inci güne taşıdı
17 Mayıs 2017 - 07:08 borsagundem.com

Altın fiyatları ABD Başkanı Trump'a ilişkin endişelerle yükselişini beşinci güne taşıdı

Altın fiyatları, ABD Başkanı Donald Trump'ın yönetimine ilişkin kargaşaya yönelik endişelerin artması ve bunun soncuu risk iştahının azalması ile birlikte yükselişini beşinci güne taşıdı ve iki haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

Spot altın yüzde 0.6 yükselerek ons başına 1,245.07 dolar ile 3 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra, Singapur saati ile 08:59'da 1,242.91 dolara geldi.

Altın yükselişini beşinci güne taşıyarak 13 Nisan'dan bu yana en uzun günlük yükseliş serisini gerçekleştirmeye yöneldi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, beş gün art arda düştükten sonra, Kasım ayından bu yana en düşük seviyesi yakınında yatay seyretti.

Australia & New Zealand Banking Group, çarşamba günkü raporunda, "Altın fiyatları, jeopolitik risklerin artması ile birlikte güçlenen güvenli liman alımları ile yukarı yönde hareket etti" dedi ve "Zayıf dolar da altın fiyatlarını destekledi" şeklinde görüş bildirdi.

Spot gümüş yüzde 0.1 yükselerek ons başına 16.8734 dolara çıkarken, platin ons başına 941.06 dolarda yatay seyretti ve palladyum yüzde 0.4 değer kazanrak ons başına 799.63 dolara ulaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)