E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yükseliş eğiliminde---

Altın yükseliş eğiliminde

Altın yükseliş eğiliminde
08 Aralık 2016 - 07:27 borsagundem.com

Altının onsu gevşeyen dolar endeksi ile yükseliş çabasında

Haftalık veri akışının zayıflığı da 14 Aralık’ta yapılacak FOMC toplantısı öncesi  altın bir haftadır yatay görünüm ile 1160-1180 aralığına sıkıştı. Altın pazartesi günü 1157.26 doları test ederek, 5 Şubat'tan bu yana görülen en düşük seviyesine gerilemişti.

Dün 1180 seviyesine kadar yükselen altın  günü 1173 dolar seviyesinden tamamladı. Yeni güne ise alımla başlayan değerli metal 1178 dolara kadar yükseldi. Şu dakikalarda ise yüzde 0.33 kazançla 1176.98 dolar seviyesinde...

8 Kasım ABD seçimlerinin ardından endekslerde ve tahvil faizlerinde görülen hızlı yükseliş, altını bir yatırım aracı olarak geri planda bırakmıştı. Ancak Dolar endeksinin zayıflamaya başladığı şu günlerde uzmanlar altında tepkime olabileceğini belirtiyor.

Gram altına hücum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dövizi olanlardan parasını bozdurup altın ya da TL'ye çevirme çağrısı, ardından da Merkez Bankası'nın tasarruf oranlarını artırmak için fiziksel altınalımına başlama kararı kuyum sektörünü harekete geçirdi. Dövizini bozduran vatandaş altınına hücum etti. Perakende altın satışları bir haftada üçe katladı. Merkez Bankası'nın (MB) kararıyla da yastık altındaki 55 ton altının ekonomiye kazandırılması bekleniyor.

Altının gram fiyatı, dün dolar/TL'nin hızlı düşüşüne paralel olarak 127.77 liraya kadar geriledikten sonra günü 127.85 seviyesinden tamamladı. Yeni günde ise yüzde 0.17 artışla 128.42 TL seviyesinde...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)