E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yılın en düşük seviyesi yakınlarında seyrediyor---

Altın yılın en düşük seviyesi yakınlarında seyrediyor

Altın yılın en düşük seviyesi yakınlarında seyrediyor
17 Mayıs 2018 - 08:46 borsagundem.com

Altın fiyatları, ABD'de 10 yıl vadeli tahvil faizlerindeki yükselişin etkisi ile bu yılın en düşük seviyesi yakınlarında seyrediyor

Altın fiyatları, ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizinin güçlü ekonomik veriler sonrası yüzde 3.1'e yükselmesi ve bunun sonucu faiz getirisi olmayan değerli metallere yönelik talebin azalması ile birlikte bu yılın en düşük seviyeleri yakınında seyrediyor.

Spot altın yüzde 0.1 yükselerek Singapur saati ile 13:04'te ons başına 1,291.88 dolara çıktı. Metal Çarşamba günü 1,286.46 dolar ile 27 Aralık'tan bu yana en düşük seviyesini gördü. ABD para biriminin G-10 ülkelerinin paraları karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi bu yılın en yüksek seviyesinden geri çekilerek yüzde 0.2 düştü.

ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi 2011'den bu yana en yüksek seviyesi olan yüzde 3.1 civarında yatay seyrediyor.

10 yıllık ABD devlet tahvilinde son 7 yılın en yüksek getirisi

10 YILLIK ABD DEVLET TAHVİLİ GETİRİSİ YÜZDE 3,1'E ÇIKTI

National Australia Bank ekonomisti John Sharma, "ABD dolarında son dönemdeki güçlü seyir ve yükselen ABD Hazine tahvil faizleri muhtemelen altın üzerinde kısa vadeli aşağı baskı oluşturacak," dedi ve "Ancak bu trendin, jeopolitik gerginliklerdeki artıştan dolayı tersine dönme olasılığı var" şeklinde görüş bildirdi. Diğer değerli metallerden spot gümüş yüzde 0.1 yükselerek ons başına 16.3998 dolara çıkarken, platin ve palladyum sırasıyla ons başına 892.18 dolar ve 986.75 dolar seviyelerinde yatay seyretti. (BloombergHT)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)