E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yatırımcısının yüzünü güldürdü---

Altın yatırımcısının yüzünü güldürdü

Altın yatırımcısının yüzünü güldürdü
07 Kasım 2017 - 13:22 borsagundem.com

Jeopolitik gelişmeler ve döviz kurlarındaki sert hareketlerin etkisiyle bu yıl rekor üstüne rekor kıran gram altın, yatırımcısına geçen ay yüzde 5,6, 2017'nin başından bu yana da yüzde 21 kazandırdı.

Yurt içinde yatırımcıların en çok tercih ettiği yatırım araçlarından biri olan altın, yükseliş eğilimindeki döviz kurlarından ve son zamanlarda artan jeopolitik risklerden bulduğu destekle 3 Kasım'da tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 158,9 lirayı gördü.

2017'ye 130 lira seviyesinden başlayan, yıl içinde rekor üstüne rekor kıran gram altın, yatırımcısına geçen ay yüzde 5,6, yılın başından bu yana da yüzde 21 prim sağladı.

Yastık altından çıkan altınların 4'te 1'i İstanbul'dan

AA Finans Analisti İslam Memiş:
Gram altın 165-170 TL seviyelerine kadar devam edebilir

Konuyla ilişkin değerlendirmelerde bulunan AA Finans Analisti İslam Memiş, altının gram fiyatının yurt içi piyasalarda dolar/TL'den destek alarak bu ay tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 158,9 lirayı test ettiğini söyledi.

Memiş, altının gram fiyatındaki yükselişlerin sürpriz olmadığını ifade ederek, "Euro/dolar paritesindeki düşüşlerin dolar/TL'yi yukarı yönlü destekleyeceğini düşünüyorum. Özellikle altının gram fiyatındaki yükselişler orta vadede 165-170 lira seviyelerine kadar devam edebilir." dedi.

5 ülke risk algısında etkili olacak

Altının ons fiyatının, jeopolitik ve küresel piyasalardaki siyasi risk algısından olumlu yönde etkileneceğini, yatırımcıların risk algısının artmasıyla fiziki altın talebinde bulunabileceğini kaydeden Memiş, özellikle ABD, Kuzey Kore, İran, Suriye ve Suudi Arabistan tarafından gelecek haberlerin risk algısında etkili olacağını vurguladı.

Memiş, "ABD 10 yıllık tahvil faizleri ve dolar endeksi her ne kadar iki aydır yükselişini sürdürse de, kalıcı olup olmayacağı belli değil. Eğer ABD Başkanı Donald Trump'ın soruşturmalarla önü kesilir, Trump siyasi risklerle karşı karşıya kalırsa finans piyasaları sert tepki verebilir. Bu nedenler, altının ons fiyatını ve yurt içi piyasalarda dolar/TL'nin yükselmesine neden olabilir. Altının gram fiyatı, bu kez hem altının ons fiyatından hem de dolar/TL'den destek alabilir." ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)