E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAltın ve dolar için zorlu hafta!---

Altın ve dolar için zorlu hafta!

Altın ve dolar için zorlu hafta!
13 Aralık 2014 - 19:31 borsagundem.com

Moody's, cari açık ve büyüme verisinin geride bırakıldığı haftaya Fed damgasını vuracak.

Uzmanlar Fed'den faiz artırımına ilişkin gelebilecek sinyallerin borsa, altın ve dolarda ciddi hareketliliğe neden olabileceğini belirtiyor.
 
BU HAFTA DA STRESLİ GEÇECEK
Haftanın son gününde hareketlenen piyasalar için bu hafta da oldukça stresli geçecek. Cuma günü alev alarak 2.31'i test eden dolar için gözler 17 Aralık'taki ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısına çevrilirken, uzmanlar Fed'den faiz artırımına ilişkin sinyal gelmesi durumunda borsanın 82.500 seviyesine kadar gevşeyebileceğini, altının sert şekilde düşebileceğini, doların ise 2.30'un üzerinde kalması durumunda daha da yükseliş eğilimine girebileceğini belirtiyor. 
 
ALB Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Eda Önder’e göre Borsa İstanbul, piyasalar gelecek haftayı da yurt dışındaki gelişmelerin etkisi altında geçirecek. Endeksin haftayı 83.226 seviyesinde tamamladığını hatırlatan Eda Önder, geçtiğimiz haftanın kritik destek seviyesi olan 84.500’ün gelecek hafta da önemli direnç noktası olacağını belirtti. 
 
Eda Önder hazırladığı raporda 15 Aralık haftası beklentilerini şöyle aktardı:
 
"Geçtiğimiz haftalarda yükseliş eğiliminin görüldüğü Borsa İstanbul yılsonuna yaklaşılması ile piyasalarda ralli beklentilerini meydana getirirken, bu haftanın genelinde volatil hareketlerin görüldüğü Borsa İstanbul’da bir dargın bir barışık duruş söz konusuydu. Dolar/TL endeksin seyrinde baskın karakter olarak rol alırken,  küresel piyasaların seyrine de iştirak ettiği görüldü.
 
GÖZLER FED TOPLANTISINDA
Bu haftanın en önemli gündem maddelerinin başında ABD Merkez Bankası’nın faiz oranı kararı geliyor. Faiz artırımına ilişkin gelebilecek sinyaller piyasalar üzerinde şimdiden etkili olurken, uykusundan uyandığı görülen Dolar/TL’nin 2,3000 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlaması endekse endişe yaratabilir. 
 
ABD Merkez Bankası’nın faiz oranı kararı TCMB açısından da önem arz ediyor. ABD Merkez Bankası’nın 24 Aralık’ta yapılacak olan Para Piyasası Kurulu’nun elini rahatlatacak mı sorusu da akıllara geliyor… ABD’deki gelişmeler piyasaların seyrinde pusula etkisi yaratacağından bu hafta Türk lirasının dolar karşısındaki duruşu önem arz etmekte olup, Türk lirasının değer kaybına devam etmesi halinde endeksteki zayıf seyrin devamı ile karşı karşıya kalabiliriz. 
 
Bu hafta Euro Bölgesi’nde görülen yoğun veri akışı da yatırımcılar tarafından yakından takip edilmeli… Geçtiğimiz haftalarda küresel borsalardaki satışlara iştirak eden Borsa İstanbul bu hafta da yurt dışındaki gelişmeleri gündemine alacaktır. Önümüzdeki hafta yurt içinde takip edilecek olan işsizlik oranı verisinin yanı sıra yurt dışında da gündeme konu olacak veri akışının döviz kurları üzerinde hareketlilik yaratabilecek olması nedeniyle dikkatle takip edilmeli.  
 
Geçtiğimiz hafta kritik destek seviyesi olan 84.500 seviyeleri bu hafta da önemli direnç seviyesi olarak karşımıza çıkmaktadır.  Endeksin bu hafta da Fed endişeleri ile zayıflamaya devam etmesi durumunda 82.500 desteği karşımıza çıkmakta olup, bu seviyenin kırılması endeks açısından olumsuz algı yaratabilir. Endekste yükseliş hareketlerinde ise 84.500 direnci izlenmelidir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HAYALCİ.14 Aralık 2014 01:11

    Ülkeyi karıştıranlar doları burada bırakırmı.

  • Ahmet Soylu13 Aralık 2014 22:06

    Dolarda 2.30 üzeri pozisyonlar zararla sonuçlanabilir.Fed faiz artırım kararını 2015 ikinci yarıya yada 2015 sonlarına doğru bırakırsa bistte 90 binler görülebilir.Petrol ve doğalgazdaki indirimlar cari açığın kapanmasında çok önemli rol oynayacaktır.Ne dolar ne altın ne faiz illede borsa illede borsa.