E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın, üst üste ikinci haftayı da düşüşle kapatıyor---

Altın, üst üste ikinci haftayı da düşüşle kapatıyor

Altın, üst üste ikinci haftayı da düşüşle kapatıyor
28 Nisan 2017 - 07:25 borsagundem.com

Altın fiyatları, ABD GSYH büyüme verisi öncesi üst üste ikinci haftayı da kayıpla geçmeye hazırlanıyor

Altın fiyatları, yatırımcıların faiz görünümüne ilişkin işaretler için ABD GSYH büyüme verisini beklemeleri ve dikkatlerini ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi reformu ve Nafta'nın yeniden müzakere edilmesi planlarının etkilerine çevirmesi ile üst üste ikinci haftayı da düşüşle geçmeye hazırlanıyor.

Spot altın, Perşembe itibariyle son dört günde üçüncü düşüşünü gerçekleştirmesinin ardından fazla değişmeyerej Singapur saati ile 08:30'da ons başına 1,264.18 dolarda kaldı.

Metal bu hafta yüzde 1.6 düştü ve dördüncü aya taşıdığı aylık kazancını daralttı. Fiyatlar Pazartesi günü, Fransa cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunun sonuçlarının risk iştahını artırmasının ardından yüzde 1.5 düştü.

ABD'de Cuma günü TSİ 15:30'da açıklanacak olan ABD 1. çeyrek gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYH) verisinin yıllıklandırılmış rakamla yüzde 1 artması bekleniyor. Bu durumda ABD ekonomisi son bir yılın en yavaş büyümesini gerçekleştirmiş olacak.

Australia Bullion Co. baş ekonomisti Jordan Eliseo, "ALtın diğer bir haftalık kayba yöneldi ve pozitif giden bir ayı zayıf bir tonla tamamlıyor" dedi ve "Hasarın büyük kısmı hafta başında Fransa seçimlerinin sonuçlarının ardından gerçekleşti. Ancak piyasalarda dikkatler ABD büyüme verisine çevrildi" şeklinde görüş bildirdi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yatay seyretti ve son dört ayda üçüncü kez aylık kayba yöneldi. Endeks yılbaşından bu yana yüzde 3.9 düştü.

Spot gümüş yüzde 0.2 yükselerek ons başına 17.3057 dolara çıktı. Metal bu ay yüzde 5.3 düştü ve Kasım ayından bu yana en büyük aylık kaybına yöneldi. Platin yüzde 0.4 yükselerek ons başına 946.80 dolara çıktı ve ayı yüzde 0.4 kayıpla geçmeye hazırlanıyor. Palladyum yüzde 0.1 yükselerek ons başına 817.26 dolara yükseldi. Metal bu ay yüzde 2.3 yükseldi ve üst üste dördüncü ayı da kazançla geçmeye yöneldi. (Bloomberg)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)