E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın üç haftanın zirvesine yakın---

Altın üç haftanın zirvesine yakın

Altın üç haftanın zirvesine yakın
16 Ekim 2017 - 08:59 borsagundem.com

Altın fiyatları, ABD'de enflasyonun beklenenden düşük çıkmasının ardından üç haftanın en yüksek seviyesi civarında seyretti

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini beklenenden düşük çıkan ABD enflasyonuna ve Kuzey Kore'nin füze testi gibi yeni bir provokasyona hazırlandığına ilişkin şaretlerin arttığı bir ortamda ABD ve Güney Kore'nin ortak askeri tatbikatına çevirmeleri ile birlikte üç haftanın en yüksek seviyesi yakınında seyretti. Palladyum ons başına 1,000 dolar civarında işlem görüyor.

Spot altın, Cuma günü ons başına 1,303.82 dolar ile 25 Eylül'den bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirmesinin ardından, yüzde 0.1 düşerek, Singapur saati ile 11:06'da 1,302.07 dolara indi.

Fiyatlar geçen hafta yüzde 2.1 yükselerek, dört hafta süren düşüş serisini sonlandırdı.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 yükseldi.

ABD'de Cuma günü açıklanan çekirdek enflasyon (gıda ve enerji fiyatları hariç), kasırgalardan dolayı artan enerji fiyatlarının genele yayılması dolayısıyla tüketici fiyatlarının Ocak ayından bu yana en büyük yükselişi göstermesine karşın, son yedi ayda altıcı kez beklentilerin altında kaldı.

Spot gümüş yüzde 0.4 düşüşle ons başına 17.3526 dolara inerken, platin yüzde 0.3 düşüşle ons başına 942.74 dolara geriledi ve palladyum 991.80 dolarda yatay seyretti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)