E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın risk varlıklarından çıkışla kazancını korudu---

Altın risk varlıklarından çıkışla kazancını korudu

Altın risk varlıklarından çıkışla kazancını korudu
11 Ekim 2018 - 10:24 borsagundem.com

Altın, ABD hisselerine gelen sert satışların Asya'ya da yayılması ile birlikte kazancını korudu

Altın fiyatları, ABD hisse senetlerine gelen sert satışların Asya piyasalarına da yayılmasının ardından piyasalarda artan riskten kaçınma eğilimi ile birlikte kazancını korudu.

ABD hisse senetlerine dün gelen Şubat ayından bu yana en güçlü satışlar üzerine, ABD Başkanı Donald Trump, Fed'in bu yılki faiz artırımlarını "çılgın" olarak nitelendirdi. Bu değerlendirme ile birlikte, Fed'in bu yıl üçüncü kez faiz artırımına gitmesi sonrası Eylül ayında "mutlu olmadığını" söyleyen Trump, kamuoyu önünde bir kez daha Fed'i eleştirdi.

ABD'de Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi Çarşamba günü, Çin ile ticaret savaşının teknoloji ve sanayi kesimi hisselerini olumsuz etkileyebileceğine ilişkin endişelerle yüzde 3.3 düştü ve üç ayın en düşük seviyesine geriledi.

ABD'de bugün TSİ 15:30'da açıklanacak olan Eylül ayı tüketici fiyatları verisinin, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre yüzde 2.4 artış göstererek yüksek seviyede çıkması bekleniyor.

Spot altın, Çarşamba günü yüzde 0.4 yükseldikten sonra fazla değişmeyerek Singapur saati ile 09:33'te ons başına 1,192.72 dolarda kaldı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 geriledi.

ABD'nin gösterge 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi, Çarşamba günü 1011'den bu yana en yüksek seviyesinden gerileyerek 4 baz puan düşmesinin ardından yüzde 3.17 seviyesinde seyrediyordu.

Diğer değerli metallerden;

Spot gümüş yüzde 0.1 düşerek ons başına 14.2924 dolara indi.

Platin yüzde 0.4 kayıpla ons başına 820.48 dolara geriledi.

Palladyum yüzde 0.2 değer kazanarak ons başına 1,070.10 dolara çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)