E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın rezervleri artışında Türkiye ve Rusya lider---

Altın rezervleri artışında Türkiye ve Rusya lider

Altın rezervleri artışında Türkiye ve Rusya lider
12 Kasım 2017 - 10:06 borsagundem.com

Dünyada altın rezervleri en hızlı artan iki ülke Türkiye ve Rusya oldu

Rusya, altın rezervlerindeki artışta dünyada liderliğini sürdürüyor. World Gold Council verilerine göre, eylül ayında Rusya'nın altın rezervi 34,6 ton artarak bin 778 tonun üzerine çıktı. Bu, ülkenin altın rezervlerinde geçen sene ekim ayından bu yana yaşanan en yüksek artış oldu.

Kommersant gazetesinin haberine göre, altın rezervlerindeki artışta Rusya'yı Kazakistan, Belarus, Katar ve Kırgızistan takip ediyor.

Uzmanlar, Rusya'nın altın rezervlerindeki artışı, FED'in para politikalarının katılaşmasına ve Moskova ile Washington arasındaki ilişkilerin gergin oluşuna bağlıyor.

Rusya'nın altın satın alımına bu hızla devam etmesi halinde, ülkenin 2018 yılında Çin'i geride bırakarak, altın rezervleri en fazla olan beşinci ülke haline gelebileceği tahmin ediliyor.

Rusya Merkez Bankası 2016 yılında 201 ton değer metal satın aldı. 2017 yılında bu rakamın 200 ton civarında olması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)