E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın MB toplantıları öncesi düştü---

Altın MB toplantıları öncesi düştü

Altın MB toplantıları öncesi düştü
30 Temmuz 2018 - 08:38 borsagundem.com

Altın fiyatları, önemli merkez bankalarının toplantıları öncesi aşağı yönde hareket etti

Altın fiyatları, yatırımcıların dünyanın önde gelen merkez bankalarının kilit önemdeki politika toplantılarına hazırlanmaları ile birlikte aşağı yönde hareket etti.

Spot altın, geçen hafta yüzde 0.4 düşmesinin ardından yüzde 0.3 daha değer kaybederek, Singapur saati ile 12:15'te ons başına 1,220.11 dolara geriledi.

Metal üsd üste dördüncü ayı da kayıpla geçerek 2013'ten bu yana en uzun aylık kayıp serisini gerçekleştirmeye yöneldi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 yükseldi.

Fed'in bu haftahi toplantısında faizi değiştirmemesi bekleniyor, ancak traderlar, merkez bankasının yıl sonuna kadar iki faiz artırımına gidip gitmeyeceği konusunda verebileceği işaretlere bakacak.

Japonya Merkez Bankası, bu haftaki toplantısında getiri eğrisi kontrol politikasında değişiklikler yapabilir ve TÜFE tahminlerini düşürebilir. İngiltere Merkez Bankası ise'nın ise Brexit tartışmalarının arttığı bir ortamda faiz artırımına gitmesi bekleniyor.

Singapur'da Phillip Futures analisti Benjamin Lu, "Yatırımcı güveni altın için genel anlamda zayıf kalmaya devam ediyor," dedi ve "Japonya'nın yarınki para politikası güncellemesi ile birlikte ne olacağına bakmak durumundayız" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, gümüş, platin ve palladyum, hepsi birlikte üst üste ikinci ayı da kayıpla geçmeye hazırlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)