E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın, Kuzey Kore tehdidiyle gücünü korudu---

Altın, Kuzey Kore tehdidiyle gücünü korudu

Altın, Kuzey Kore tehdidiyle  gücünü korudu
13 Eylül 2017 - 08:02 borsagundem.com

Altın fiyatları, Kuzey Kore'nin nükleer planlarını hızlandırabileceği tehdidi ile kazançlarını korudu

Altın fiyatları, Kuzey Kore'nin Birleşmiş Milletler (BM) yaptırımlarına karşı nükleer planlarını hızlandıracağı tehdidinde bulunmasının ardından kazançlarını korudu.

Spot altın, Salı günü yüzde 0.3 değer kazandıktan sonra yüzde 0.1 düşerek, Singapur saati ile 09:43'te ons başına 1,330 dolara geldi.

Metal 8 Eylül'de 1,357.61 dolar ile Ağustos 2016'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi fazla değişmedi.

Sydney'de CMC Markets analisti Ric Spooner, "Kuzey Kore piyasalar için potansiyel risk olayı olmaya devam ediyor," dedi ve "Altının güçlü satışlarla karşılaşmamasını görmek ilginç" şeklinde görüş bildirdi.

Spooner, altının hisse senetlerindeki yükselişe karşın oldukça iyi destek bulduğunu ve bunun da piyasadaki temkinli duruşu işaret ettiğini sözlerine ekledi.

Standard & Poor's 500, Dow Jones ve Nasdaq endekslerinin tümü rekor zirvelerinde kapandı.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Salı günü itibariyle 4.4 ton artarak 2,137.6 ton ile 16 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Spot gümüş ve platin yüzde 0.3 düşerek sırasıyla ons başına 17.8515 dolar ve 986.75 dolara inerken, palladyum yüzde 0.2 kayıpla ons başına 953.66 dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)