E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın Kuzey Kore ile yükselişte---

Altın Kuzey Kore ile yükselişte

Altın Kuzey Kore ile yükselişte
22 Eylül 2017 - 09:23 borsagundem.com

Altın fiyatları, Kuzey Kore'nin hidrojen bombası deneyebileceğini kaydetmesinin ardından 1,300 dolara doğru yükseldi

Altın fiyatları, Kuzey Kore'ye ilişkin gerilimin artması ile birlikte yükseldi. Kuzey Kore, ABD Başkanı Donald Trump'ın bu ülkeye yeni yaptırımlar uygulanacağı tehdidine yanıt olarak, hidrojen bombası denemesine gidebileceğini kaydetti.

Spot altın yüzde 0.5 yükselerek ons başına 1,297.66 dolara kadar çıktıktan sonra Singapur saati ile 10:40'ta 1,297.30 dolara geldi. Metal Perşembe günü 1,288.20 dolar ile 15 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesini gördü. Geçen hafta yüzde 2 gerileyen altın bu hafta şimdiye dek yüzde 1.7 değer kaybetti.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Fed'in 2018 yılının sonuna kadar dört kez faiz artırımına gideceğini ve bilançosunu Ekim ayından itibaren daraltmaya başlayacağını işaret etmesi ile birlikte yüzde 0.6 yükseldi.

Singapur'da IG Asia piyasa stratejisti Jingyi Pan, "ABD Başkanı Donald Trump dün ilave yaptırımlarla Kuzey Kore üzerindeki baskıyı artırdı ve Kuzey Kore de buna tehditlerle yanıt verdi," dedi ve "Yeniden duyarsızlaşan piyasa için, bu durum şu an için fazla bir şey ifade etmiyor. Ancak, Kuzey Kore'nin diğer bir hidrojen bombası denemesi yapabileceğini kaydetmesinin ardından, yeni bir hareketlenme göz ardı edilmemeli" değerlendirmesinde bulundu.

Pan, yatırımcıların bazı Fed yetkililerinin konuşmalarını ve ABD'de açıklanması beklenen vergi reformu taslağını beklemeleri ile birlikte, gelecek hafta piyasalarda volatilitenin artabileceğine dikkat çekti.

Spot gümüş yüzde 0.5 yükselerek ons başına 17.0405 dolara çıktı ve bu haftayı 7 Temmuz'dan bu yana en büyük haftalık kayıp olan yüzde 3.1 düşüş ile geçmeye yöneldi. Platin yüzde 0.6 yükselerek ons başına 943.83 dolara çıktı ve bu hafta yüzde 2.6 geriledi. Palladyum yüzde 0.4 prim yaparak ons başına 917.23 dolara ulaştı ve üst üste üçüncü haftayı da kayıpla geçmeye yöneldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)