E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın Kore gerilimin azalması ile düştü---

Altın Kore gerilimin azalması ile düştü

Altın Kore gerilimin azalması ile düştü
25 Eylül 2017 - 08:26 borsagundem.com

Altın fiyatları, dolardaki yükseliş ve Kuzey Kore'ye ilişkin gerilimin azalması ile birlikte aşağı yönde hareket etti

Altın fiyatları, doların yükselmesi ve euronun Almanya seçimlerinin ardından düşmesinin yanında Kuzey Kore'ye ilişkin gerilimin azalması sonucu aşağı yönde hareket etti.

Spot altın yüzde 0.6 düşüşle ons başına 1,289.62 dolara kadar düştükten sonra Singapur saati ile 1,292.47 dolara geldi. Metal geçen hafta yüzde 1.7 düştü ve düşüşünü ikinci haftaya taşıdı.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 yükseldi.

Kuzey Koreli bakan, ABD Başkanı Trump'ın intihar misonu yürüttüğünü söyledi.

Sydney'de Fat Prophets analisti David Lennox, "Söylem devame diyor, ancak traderlar altın fiyatlarına yükselikleri risk primini azaltmaya başlıyorlar," dedi.

Euro dolar karşısında, Şansölye Angela Merkel'in Almanya'da seçimleri oyların küçük bir kısmı ile kazanmasının ardından zayıfladı.

Merkel bu seçimlerin ardından dördüncü başbakanlık döneminde aşırı sağ destekli bir hükümet kurabilir.

Fed Başkanı Janet Yellen ve Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi bu hafta konuşma yapacak merkez bankacılar arsında yer alıyor ve bu konuşmalar piyasaların yönü konusunda etkili olabilir.

Spot gümüş yüzde 0.3 düşüşle ons başına 16, 9473 dolara inerken, platin değişmeyerek ons başına 933.36 dolarda kaldı ve palladyum yüzde 0.2 yükselerek ons başına 922.82 dolara ulaştı. Platin-palladyum rasyosu 2001'den bu yana en düşük seviyesine indi ve parite (fiyatların eşit olması) durumuna yaklaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)