E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın kayıplarını 4. haftaya taşıyor---

Altın kayıplarını 4. haftaya taşıyor

Altın kayıplarını 4. haftaya taşıyor
12 Mayıs 2017 - 08:01 borsagundem.com

Altın, Fed'in faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesinden olumsuz etkileniyor

Altın fiyatları, risklerin azalması ve Fed'in gelecek ayki toplantısında faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesinin etkisiyle, üst üste dördüncü haftayı da kayıpla geçerek, Aralık ayındna bu yana en uzun haftalık kayıp serisini gerçekleştirmeye yöneldi.

Spot altın fazla değişmeyerek Singapur saati ile 08:28'de ons başına 1,225.31 dolarda kaldı. Metal bu hafta yüzde 0.2 değer kaybetti.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyreini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi fazla değişmedi. Endeks bu hafta yüzde 0.8 yükselerek bu yılın en büyük haftalık kazaıncını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

New York Fed Başkanı William Dudley, Perşembe günü yaptığı konuşmada, Fed'in bu yıl ya da 2018'de bilançosunu küçültmeye hazırlandığını, ancak Fed politika yapıcılarının sıkılaştırma konusunda acelelerinin olmadığını ve adımlarını küresel ekonomiye zarar verecek hareketlerden kaçınmak için dikkatle atacaklarını belirtti.

Australian Bullion Co. baş ekonomisti Jordan Eliseo, "Güçlü dolar, tükselen faizler, risk varlıklarında volatilitenin neredeyse hiç olmaması ve Fed'in Haziran ayında faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentileri, altındaki zayıflığın ardındaki nedenler. Bu nedenler, altının destek bulmadan önce 1,200 dolar seviyesini test etmesine yol açabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Spot gümüş fazla değişmeyerek ons başına 16.3460 dolar seviyesinde kalırken, platin yüzde 0.1 düşerek ons başına 917.48 dolara indi ve palladyum yüzde 0.3 değer kazanarak 805.24 dolara ulaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)