E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın jeopolitik gerilimlerden destek buluyor---

Altın jeopolitik gerilimlerden destek buluyor

Altın jeopolitik gerilimlerden destek buluyor
17 Ekim 2018 - 09:07 borsagundem.com

Altın fiyatları, ABD ile Suudi Arabistan arasında artan gerginlik ve ABD-Çin ticaret savaşından destek buluyor

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasının ardından ABD ve Suudi Arabistan arasındaki gerginliğin sürmesi ve yatırımcıların dikkatlerini ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşına ilişkin gelişmelere çevirmeleri ile birlikte üst üste altıncı günde de arttı ve yaklaşık altı ayın en uzun yükseliş serisini gerçekleştirmeye yöneldi.

Spot altın, küresel hisse senetlerinin değer kaybetmesi ve güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebin yeniden görülmesi ile birlikte, Ekim ayının başlarında üst üste iki hafta değer kazandı ve Nisan ayından bu yana ilk kez böyle bir hareket gerçekleştirdi. Çarşamba günü, altın fiyatlarıTemmuz ayından bu yana en yüksek seviyesi yakınında tutundu.

ABD Başkanı Donald Trump, Kaşıkçı'ya ne olduğu konusunda veliaht prens ve kral bilgi sahibi ise bunun "kötü olacağını" söyledi.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, kademeli faiz artışlarının ekonomiyi rayında tutmanın en iyi yolu olduğunu söyledi.

Spot altın fiyatları, yüzde 0.2 gerileyerek Singapur saati ile 12:42'de ons başına 1,222.20 dolara indi. Metal Pazartesi günü, 1,233.33 dolara çıkarak 26 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Bloomberg'in derlediği verilere göre, altın destekli ETF'lerdeki altın varlıkları Salı günü 2,107.2 tona çıkarak 10 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 yükseldi.

Capital Economic, hazırladığı notta, güvenli liman niteliğindeki varlıklara yönelik güçlü talebi işaret ederek, "Altın, ekonomide fırtına bulutlarının toplanması ile birlikte daha parlak bir seyir izlemeye hazırlanıyor," dedi ve "2018 yılında artan ABD tahvil faizleri ve yükselen dolardan kaynaklanan karşıdan esen rüzgarlar gelecek yıl kuyruk rüzgarları haline gelecek. Zira Fed'in sıkılaştırma döngüsünün beklenenden daha erken bitmesi bekleniyor ve ABD ekonomisindeki yavaşlama dolar üzerinde baskı oluşturacak" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerlimetallerde, spot gümüş yüzde 0.3 ve platin yüzde 0.4 düşerken, palladyum yatay seyretti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)