E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAltın İsrail'le yükselişe geçebilir---

Altın İsrail'le yükselişe geçebilir

Altın İsrail'le yükselişe geçebilir
09 Temmuz 2014 - 10:27 borsagundem.com

İsrail'in Gazze'yi bombalamasıyla altın fiyatlarında yükselişler meydana geliyor

Dün genel itibari ile USD/TL paritesinde TL lehine hareketlilik gözlemledik. Sabah saatlerinde beklentilerin altında açıklanan sanayi üretimi verisinin de kur tarafına etki etmemesi ve 2.1360 direncinin yukarı yönde geçilememesiyle USD/TL paritesinde düşüş hareketlerinin devam ettiğini görmekteyiz. 2.1340 – 2.1270 aralığında işlem gören kurun bu bandı aşağı yönde kırarak 2.1230 desteğine kadar gerilediğini gözlemledik. Bu noktada 2.1230 desteğinde tutunma çabaları başarılı olursa 2.1270 seviyesinin gün içerisinde geçilip geçilmeyeceğini takip edeceğiz. Bu seviyenin yukarı yönde geçilmesi durumunda ise 2.1330 seviyeleri hedef haline gelecektir. Yalnız kur tarafında yaşanan düşüşün devam etmesi durumunda ise 2.1170 ve 2.1130 seviyelerine kadar gerilemeler görülebilir. Haftanın en önemli gelişmesi olan FOMC toplantı tutanakları bugün açıklanacak. Tutanaklarda FOMC üyelerinin faizler konusunda ne düşündükleri takip edilecek. Şahince yapılmış yorumlar piyasalarda volatilite yaratacağından dolayı dikkatle takip etmek gerekmektedir.
 
Doların küresel ölçekte dünkü değer kaybının ardından EUR/USD paritesinde de yukarı yönde hareketler görülmüştü. Özellikle geçtiğimiz hafta açıklanan tarım dışı istihdam rakamının ardından paritenin 1.3580 desteğine kadar geri çekilmiş fakat bu seviyeyi aşağı yönde kıramayarak yukarı yönde hareketler yaşanmıştı. Bu noktada 1.3620 direnci takip edilmektedir. Bu seviyenin yukarı yönde geçilmesi durumunda ABD tarım dışı istihdam verisinin ardından paritede yaşanan sert düşüşün başladığı seviye olan 1.3650 doldurulabilir. Olası geri çekilmelerde ise 1.3600 20 günlük H.O ve 1.3580 destekleri hedef konuma gelecektir. Yalnız bu seviyenin aşağı yönde kırılması durumunda Euro’ya olan satışlar hızlanabilir.  Akşam saat 21.00’da FED’in en son gerçekleştirdiği FOMC toplantısının tutanakları açıklanacak. Tutanakların açıklanmasının ardından parite üzerinde dalgalanma görülebilir.
 
Altın fiyatlarında 1317 seviyesinin üzerinde kalınması ve İsrail’in Gazze’ye saldırmasının ardından jeopolitik risklerin yeniden baş gösterebileceği yorumlarıyla 1324 direncine kadar yükseldik. Fakat 1324 seviyelerinin kısa vadede güçlü direnç olması sebebiyle bu seviyelerden hızlı bir şekilde geri çekilme yaşanarak 1317 seviyesinin de aşağı yönde geçildiğini gördük. Gece saatlerinde ise 1317 seviyesinin üzerinde tutunulması ve İsrail-Filistin arasında yaşanan gerginliğin etkisini devam ettirmesi ile altın fiyatlarının 1324 direncine ulaştığını görmekteyiz. 1324 seviyelerinde bir miktar kar satışlarının gelmesi beklenebilir. Bu noktada gerileme 1321 seviyeleri test edilebilir fakat bu seviyelerin aşağı yönde geçilememesi durumunda 1324 ve 1332 dirençleri hedef haline gelecektir.
 
Brent petrol fiyatlarında düşüş trendinin devam etmesi sonucu Irak’ta yaşanan gerilim öncesi seviyelerine ulaşıldı. Teknik olarak fiyatların alçalan kanal formasyonu içerisinde hareket ettiği görülmekte. Bu noktada kanalın alt bandı olan 108.70 seviyesi destek konumunda bulunmakta. Düşüş hareketinin devam etmesi durumunda 108.40 desteği dikkatle takip edilmelidir. Bu seviyenin aşağı yönde geçilememesi durumunda bir miktar yukarı yönlü hareketler görülebilir. Bu durumda takip edilmesi gereken ilk direnç 109.40 seviyesidir. Yalnız Irak’ta yaşanan gerginliklerin Petrol arzını etkilemeyecek boyutta olması petrol fiyatlarında yaşanan yükselişlerin satış fırsatı olarak kullanılmasına neden olacaktır.
 
Bugün Açıklanacak Önemli Verileri:
 

Saat 21.30 ABD FOMC Toplantı Tutanakları

DESTEK MENKUL DEĞERLER
www.destekmenkul.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)