E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 7 haftanın en düşüğünde---

Altın 7 haftanın en düşüğünde

Altın 7 haftanın en düşüğünde
25 Mayıs 2016 - 16:45 borsagundem.com

Altın,dolar endeksindeki yükseliş ile sert düşüş yaşadı

Spot altının ons fiyatı yüzde 0.70 düşerek 1,217.90 dolara kadar gerileyerek 5 Nisan'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü.

ÇEYREK ALTIN DÜN 193 TL’DEN SATILIYORDU

Geçtiğimiz haftalarda altındaki yükselişe paralel olarak Kapalıçarşı’da da hareketlilik yaşanmıştı. Çeyrek altın fiyatları 201 liraya kadar yükselmişti. Dünkü düşüşün ardından çeyrekte de fiyat düşüşü oldu ve 193 liraya kadar geriledi.

ALTIN GERİLEMEYE DEVAM EDİYOR

Dolar endeksinin 96 seviyesine doğru yükselişi ile düşüşünü hızlandıran altın, bazı Fed yetkililerinin yorumları ve Fed'in Nisan ayı toplantı tutanaklarının etkisiyle Fed'in faiz artırımını beklenenden daha önce yapabileceği beklentilerinin güçlenmesi ile altın bu ayki kazançlarını geri verdi. 

Mayıs başından beri düşüşünü sürdüren ons altın,dün düşüşünü hızlandırdı. 1249 seviyelerinden haftaya başlayan altın dün 1226 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Bugüne 1223 seviyesine kadar satışla başlayan ons altın 1.5 ay önceki seviyelerini test etti. Altın şu saatlerde yüzde 0.01 eksi ile 1227 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar yatay seyrediyor

Kapalıçarşı'da ise altının gram fiyatı, yeni hükümetin açıklanması ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indiriminin ardından dolarda yaşanan gevşemenin etkisiyle yüzde 2. değer kaybederek 116.97 seviyesinden kapanış yaptı.

Faiz artırım süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan Citigroup yaptığı açıklamada, Fed'in verilere bağlı olduğundan çok piyasaya bağlı şekilde hareket ettiğini, bu nedenle Eylül ayına kadar bir faiz artırımının olası görünmediğini belirtmişti. Ancak yatırımcılar, Fed yetkililerinin ABD ekonomik büyümesinin kalıcı ilerleme göstermesi halinde faiz artırımı konusunda istekli oldukları yönündeki işaretlerin ardından, ABD merkez bankasının Temmuz toplantısında faiz oranını artırma olasılığını yüzde 50'den daha fazla fiyatlıyor. 

Piyasaya bahar geldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)