E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın hisselerdeki yükselişle geriledi---

Altın hisselerdeki yükselişle geriledi

Altın hisselerdeki yükselişle  geriledi
18 Ocak 2018 - 09:53 borsagundem.com

Altın fiyatları ABD'de hisse senetlerinin rekora devam etmesi ile birlikte düşüşünü sürdürdü

Altın fiyatları, ABD'de hükümetin kapanma olasılığının azalması ve bunun sonucu piyasalardaki riskin bir kısmının ortadan kalması ile birlikte, ABD hisse senetlerinin küresel büyümeye ilişkin iyimserliğin etkisi ile rekor kırmaya devam etmesi sonucu, düşüşünü üçüncü güne taşıdı.

Spot altın yüzde 0.2 düşüşle ons başına 1,324.33 dolara kadar indikten sonra Singapur saati ile 11:59'da 1,325.64 dolara geldi.

Metal Pazartesi günü dört ayın en yüksek seviyesini görmesiniin ardından iki günlük sürede yüzde 1 değer kaybetti.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.

ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi Çarşamba günü 5 baz puan yükseldikten sonra yüzde 2.59 seviyesinde seyretti.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi Çarşamba günü, bir ayı aşkın sürenin en büyük kazancını gösterdikten sonra rekor seviyeden kapandı.

Singapur'da GoldSilver Central'ın idari direktörü Brian lan, "Doların güçlenmesi ve sermaye akışları altının düşüşünün temel sebepleriydi," dedi ve "Altın hisse senetlerine sermaye akışı ve kur, düzeltme hareketine neden oldu" şeklinde görüş bildirdi. Lan, öte yandan, yatırımcıların ABD Kongresi'nin hükümetin kapanmasından kaçınmak için bir yol bulacağına emin olduğunu sözlerine ekledi.

Verilerin de ABD ekonomisinin iyiye gittiğini gösterdiğini ve bunun da Fed'in Maet ayında faşz artırımına gidebileceği görüşünü güçlendirdiğini kaydeden Lan, "Teknik olarak, altın için destek 1,307 dolar seviyesinde " dedi.

Diğer değerli metallerden spot gümüş yüzde 0.1 yükselerek ons başına 17.0252 dolara çıktı. Platin, Çarşamba günü 8 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra yüzde 0.3 gerileyerek ons başına 997.39 dolara indi. Palaldyum ons başına 1,116.53 dolar seviyelerinde yatay seyretti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)