E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın, hisse senetlerindeki ralli ile kayıplarını korudu---

Altın, hisse senetlerindeki ralli ile kayıplarını korudu

Altın, hisse senetlerindeki ralli ile kayıplarını korudu
26 Nisan 2017 - 07:17 borsagundem.com

Altın fiyatları, hisse senetlerinde Trump'ın vergi reformuna ilişkin beklentiler ile görülen ralli sonrası kayıplarını korudu

Altın fiyatları, ABD Başkanı Donald Trump'ın planladığı vergi reformunun ekonomik büyümeyi ve şirket karlarını güçlendireeğine ilişkin iyimserlikle birlikte küresel hisse senetlerinin rekor seviyeye çıkması sonrası iki günlük kaybını korudu.

Spot altın yüzde 0.2 düşüşle ons başına 1,261.33 dolara kadar inerek 11 Nisan'dan bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından, Singapur saati ile 09:56'da 1,264.30 dolar seviyesi civarında yatay seyretti.

Singapur'da Phillip Futures stratejisti Bryan Lum, "Hisse senedi piyasalarındaki ralli ve riskli varlıklara yönelme, altın üzerinde ilave aşağı yönlü baskı oluşturdu" dedi ve "Fiyatlar bu nedenle destek seviyesini aşağı yönde kırdı" şeklinde görüş bildirdi.

Avrupa Merkez Bankası ve Japonya Merkez Bankası Perşembe günü politika toplantılarını gerçekleştirecek.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yatay seyretti.

Çin'de Şanhgay Altın Borsası'nda işlem gören yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı yüzde 0.3 düşerek 282.45 yuana indi ve düşüşünü yedinci güne taşıdı.

Şanghay Vadeliİşlemler Borsası'nda, Haziran vadeli altın kontratları yüzde 0.4 düşüşle gram başına 282.65 yuana inerken,Haziran vadeli gümüş yüzde 0.5 düşerek kilogram başına 4,131 yuana geriledi.

Uluslararası piyasalarda, spot gümüş, Salı günü ons başına 17.5624 ile son bir ayın en düşük seviyesini gördükten sonra yüzde 0.1 yükselerek 17.6220 dolara çıktı. Platin yüzde 0.2 düşüşle ons başına 953.96 dolara geriledi ve düşüşünü dördüncü güne taşıdı. Platin fazla değişmeyerek ons başına 801.33 dolarda kaldı. (Bloomberg)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)