E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın hisse senetlerindeki düşüş ile değer kazandı---

Altın hisse senetlerindeki düşüş ile değer kazandı

Altın hisse senetlerindeki düşüş ile değer kazandı
13 Kasım 2018 - 10:25 borsagundem.com

Altın fiyatları, hisse senetlerindeki düşüşün riskten kaçınma eğilimini artırması sonucu değer kazandı

Altın fiyatları, Asya hisse senetlerinin ABD'de dünkü satış dalgasını takip ederek düşmesinin ardından piyasada yeniden riskten uzaklaşma eğiliminin artması sonucu son bir ayın en düşük seviyesinden yükseldi.

Tokyo'dan Japonya'ya önemli endeksler düşerken, dolar 18 ayın en yüksek seviyesi yakınında seyretti. Yatırımcıların dikkatleri, Fed'in Aralık ayındaki toplantıda tekrar faiz artırımına gitmesinin beklenmesi ile birlikte, Çarşamba günü açıklanacak olan ABD enflasyon verilerine çevrilecek. Fed'in eski başkanı Janet Yellen, ABD merkez bankasının işsilik oranına istikrar kazandırmak için faizi önümüzdeki bir yıllık dönemde 3 ya da 4 kez faiz artırımına gideceğini kaydetti.

Spot altın, Pazartesi günü yüzde 0.8 kayıpla 10 Ekim'den bu yana en düşük seviyesinden kapandıktan sonra yüzde 0.4 yükselerek, Singapur saati ile 11:49'da ons başına 1,204.87 dolara çıktı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, dün yüzde 0.6 tırmanarak Mayıs 2017'den bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra yatay seyretti.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş Pazartesi günü yüzde 1.1 düşüşle Ocak 2016'dan bu yana en düşük kapanışını gerçekleştirdikten sonra yüzde 0.7 yükselirken, platin yüzde 0.5 ve palladyum yüzde 0.8 değer kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)