E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın haftayı yükselişle tamamladı ---

Altın haftayı yükselişle tamamladı

Altın haftayı yükselişle tamamladı
24 Şubat 2017 - 22:17 borsagundem.com

Altın fiyatları önceki üç hafta boyunca olduğu gibi bu hafta da yukarı yönlü bir seyir izledi ve haftayı yine yükselişle tamamladı.

Altın fiyatları 4 haftadır arka arkaya koruduğu yükseliş trendi sonucunda Cuma gününü son 3 ayın en yüksek seviyesinden tamamladı. Dolarda yaşanan değer kaybı ve Donald Trump'ın ekonomik planları ile siyasi planlarının dayandığı jeopolitik risklerin piyasa oyuncularını tedirgin etmesi altında yükselişi getiren faktörler oldu.

Comex borsasında Nisan vadeli altın günü yüzde 0.49 oranında ve 6.90 dolar yükselişle 1258.30 dolardan sabitlenerek tamamlandı. Bu kapanış 10 Kasım tarihinden bu yana görülen en yüksek kapanış seviyesini ifade etti. Altındaki haftalık yükseliş yüzde 1.6 oranında oldu.

Mart teslimi gümüş fiyatları ise yüzde 1.3 oranında ve 22 sentlik yükselişle 18.34 dolardan günü tamamladı. Gümüş fiyatlarındaki haftalık artış oranı ise yüzde 1.6 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)