E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAltın haftayı nasıl geçirdi---

Altın haftayı nasıl geçirdi

Altın haftayı nasıl geçirdi
20 Ocak 2017 - 17:45 borsagundem.com

Yellen’dan gelen şahin tonda açıklamalar ile sarı metalde bir kaç kez 1200 bölgesi altına denemeler görüldü

Altın haftaya yükselişle başlamasının ardından Salı günü Dolar endeksindeki sert düşüşün de etkisiyle 1218’lere kadar tırmanmıştı. Ancak endeksin daha önce direnç olarak çalışan 100.30 bölgesine kadar gerilemesinin ardından gelen tepki hareketi ile yeniden toparlanması ve Yellen’dan gelen şahin tonda açıklamalar ile sarı metalde bir kaç kez 1200 bölgesi altına denemeler gördük.

Bugün ABD’den açıklanan önemli bir veri yoktu ancak Fed üyesi Harker yaptığı açıklamalarda bu yıl 3 faiz artışının uygun olduğu söylemini yenilerken enflasyonun %2 olan hedefe bu yıl veya önümüzdeki yıl ulaşmasını beklediğini söyledi. İstihdam piyasasında ise işler yolunda diyen Harker bu yıl FOMC’de oy hakkı olan şahin diyebileceğimiz üyelerden.Ancak geçtiğimiz açıklamalarından farklı yorumlarda bulunmaması ile kendisinden gelen açıklamaların Dolar üzerindeki etkisi son derece sınırlı oldu.

1125 bölgesinden başlayan yükseliş trendini dün kıran ONS Altında geri çekilmenin sürmesi halinde aşağıda 1200 – 1198 aralığı son derece önemli kalın destek bölgesi . Buranın altında ise 1195 ve 1190’lara dikkat etmekte fayda var. Yükselişlerin yeniden hız kazanması halinde ise sırasıyla 1208, 1212 ve 1218 bölgesinden yükselişlere tepki gelebilir.

Forex Koçu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)