E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAltın haftalık kazanca yöneldi---

Altın haftalık kazanca yöneldi

Altın haftalık kazanca yöneldi
15 Aralık 2017 - 09:01 borsagundem.com

Altın, Fed sonrası dolarda görülen düşüşle son dört haftanın ilk haftalık kazancına yöneldi

Altın fiyatları, ABD'de vergi reformuna ilişkin endişelerin arttığı bir ortanda, Fed'in 2018 yılı için üç faiz artırımı tahminini sürdürmesi ve doların değer kaybetmesi ile birlikte son dört haftanın ilk haftalık kaybına yöneldi.

Spot altın yüzde 0.1 yükselerek Singapur saati ile 11:47'de ons başına 1,254.72 dolara çıktı. Metal bu hafta yüzde 0.5 yükseldi ve üç hafta süren düşüşünü durdurdu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Senatör Marco Rubio'bub gelecek hafta vergi yasa tasarısının geçmesi yönünde oy kullanacağından "çok emin" olduğunu açıkalmasına karşın, Cumhuriyetçi Senatör Rubio, çocuk vergi kredisine ilişkin ilave değişiklikler yapılmazsa tasarı aleyhine oy kullanacağını kaydetti.

National Australia Bank ekonomisti John Sharma, "Altın Fed toplantısına doğru yukarı yönde hareket etmekte güçlük çekti, ancak toplantının ardından değer kazandı," dedi ve "Fed'den fazla bir şahin yorum gelmemesive bunun yanında ABD'de vergi reformuna ve hükümet fonlamasına ilişkin belirsizlikler, altıona ilave destek sağladı" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden spot gümüş bu hafta yüzde 0.3 artarken, platin üst üste dördüncü haftayı da düşüşle geçmeye yöneldi ve palladyum haftalık bazda yüzde 2.5 değer kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)