E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAltın haftalık kayba hazırlanıyor---

Altın haftalık kayba hazırlanıyor

Altın haftalık kayba hazırlanıyor
28 Kasım 2014 - 08:03 borsagundem.com

Altın, düşüşü 3. güne taşıyarak bir ayın ilk haftalık kaybını kaydetmeye hazırlanıyor

Altın, petrolün 4 yılın en düşük seviyesinde gerilemesinin tüketici fiyatlarının düşeceği ve enflasyona karşı korumalı menkul değere talebin zayıflayacağı beklentilerini artırması ile düşüşü 3. güne taşıyarak bir ayın ilk haftalık kaybını kaydetmeye hazırlanıyor.

Spot altın yüzde 0.9 kadar gerileyerek ons başına 1,181.84 dolar oldu ile 20 Kasım’dan bu yana en düşük seviyeyi gördü ve Singapur saati ile 12:01’de 1,183.03 dolardan işlem gördü. Altın bu hafta yüzde 1.6 gerileyerek 1,207.93 dolar ile 21 Kasım’da ulaştığı 3 haftanın en yüksek seviyesinden İsviçre altın oylaması öncesinde kayıpları genişletti.

Altın, kısmı olarak enerji fiyatlarındaki düşüş ile enflasyonu canlandırmada başarısız olan Fed’in varlık alım programını sonlandırması nedeniyle ikinci yıllık düşüşü kaydetmeye hazırlanıyor. Petrol, OPEC’in arz fazlasını hafifletmek için harekete geçmemesi ile 2010’dan bu yana en düşük seviyeye geriledi. İsviçre’nin 30 Kasım’da ulusal çapta referanduma gidecek. Referandumdan ülke merkez bankasının varlıklarının sabit bir miktarını altında tutması kararı çıkabilir.

Nanhua Futures Co. analistlerinden Xia Yingying, “Petrol fiyatları enflasyon beklentilerini ve küresel ekonomik büyümeyi etkiliyor, dolayısıyla altın fiyatını da etkiliyor. İsviçre’de bu hafta sonu yapılacak altın referandumu, geçmesinin düşük bir ihtimal olması ile destek bakımından fazla bir şey vaat etmiyor” dedi.

Şubat ayı vadeli altın kontratı New York Comex’te yüzde 1.3 gerileyerek ons başına 1,181.90 dolar oldu. Şükran Günü nedeniyle dün ABD piyasaları kapalı idi.

Bloomberg Spot Dolar Endeksi, bugün yüzde 0.3 yükselerek Mart 2009’dan bu yana en yüksek kapanışı gerçekleştirmeye ilerliyor. Petrol üreticisi ülkelerin para birimleri, OPEC’in üretim hedefini sabit tutma kararı almasının ardından zayıfladı.

Spot gümüş yüzde 1.2 kadar düşüş ile ons başına 16.0507 dolar ile 20 Kasım’dan bu yana en düşük seviyeye geriledi ve iki haftalık yükselişi sonlandırmaya hazırlanıyor. Spot platin yüzde 0.7 gerileme ile ons başına 1,209.88 dolardan alıcı buldu ve haftalık düşüşe hazırlanıyor. Paladyum yüzde 0.8 değer kaybı ile ons başına 799 dolara gelerek 7 günden bu yana ilke kez geriledi ve ikinci haftalık yükselişi azalttı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)