E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın güçlenen dolarla düşüşe geçti---

Altın güçlenen dolarla düşüşe geçti

Altın güçlenen dolarla düşüşe geçti
09 Kasım 2018 - 09:51 borsagundem.com

Altın fiyatları, Fed toplantısı sonrası doların güç kazanmasının etkisi ile değer kaybetti

Altın fiyatları, Fed'in Aralık ayında tekrar faiz artırımına gitme yolunda kalması ve kademeli faiz artışı için görünümünü sürdürmesinin ardından doların güç kazanması ile birlikte üst üste ikinci haftayı da kayıpla geçmeye yöneldi.

ABD merkez bankası Fed, gösterge faizi değiştirmeme kararının ardından yaptığı açıklamada, "ekonomik faaliyetin güçlü bir oranda arttığını" be istihdam artışlarının "güçlü olduğunu" kaydetti. ABD Çalışma Bakanlığı'nın Perşembe günü açıkladığı veriler de, işsizlik maaşı başvurularının yaklaşık 50 yılın en düşük seviyesi yakınlarında olduğunu göstererek, işgücü piyasasının güçlü olduğunu işaret etti.

Bloomberg'in haftalık düzenlediği ankete katılan traderlar ve analistler, altının görünümüne ilişkin bölünmüş kalmaya devam ettiler.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları Perşembe günü 2,132.7 ton seviyesindeydi.

Spot altın yüzde 0.4 düşerek Singapur saati ile 13:04'te ons başına 1,218.77 dolara indi ve bu hafta yüzde 1.2 geriledi.

Fiyatlar üst üste altı gün düşerek Mayıs 2017'den bu yana en uzun düşüş serisini gerçekleştirmeye yöneldi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Perşembe günü yüzde 0.6 yükseldikten sonra yüzde 0.1 daha tırmandı.

DBS Group Holdings Ltd. analisti Lee Eun Young, "Altın büyük oranda faizlerle negatif korelasyon gösteriyor. Zira yüksek faizler altın tutmanın fırsat maliyetinin artmasına neden oluyor. Fed'in Aralık toplantısında faiz artırımına gitme beklentisinin ardından, ABD doları güçlenmeye devam etti ve bu da altın üzerinde aşağı baskı oluşturuyor" dedi ve "Ancak yükselen enflasyon ve hükümetlerin altın pozisyonlarını artırması muhtemelen altın fiyatlarına negatif etkiyi azaltacak" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş bu hafta yüzde 2.3 düştü ve Eylül'den bu yana en büyük haftalık kaybına yöneldi. Platin bu hafta yüzde 1.2 geriledi. Palladyum yükselişini dördüncü haftaya genişletmeye hazırlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)