E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın geriledi---

Altın geriledi

Altın geriledi
26 Temmuz 2017 - 09:39 borsagundem.com

Altın, Fed toplantısı öncesi, risk iştahındaki artışın etkisiyle aşağı yönde hareket etti

Altın fiyatları, Fed'in Çarşamba günü sona erecek toplantısı öncesi, doların 14 ayın en düşük seviyesinden yükselmesi ve küresel hisse semnerlerinin çoğu emtia ile birlikte değer kazanmasının etkisiyle düştü.

Spot altın yüzde 0.3 düşerek ons başına 1,246.52 dolara kadar indikten sonra, Singapur saati ile 10:54'te 1,248.15 dolara geldi. Fiyatlar Salı günü, önceki üç günde yüzde 1.1 yükseldikten sonra yüzde 0.4 gerilemişti.

Hisse senetleri küresel rallisine devam ederken, tahviller değer kaybetti.

Piyasalar, ekonomik iyimserliğina rtması ile birlikte risk almaya başladı.

CMC Markets baş piyasa analisti Ric Spooner, "ABD dolarındaki zayıflık ve siyasi riskler altının yönünü belirleyen temel faktörler," dedi ve "Dolardaki zayıflığın biraz abartılı seviyelere gelmekte olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Fed'in bugünkü toplantısında faizi ve politikasını değiştirmesi beklenmiyor. Piyasaların gözü, bilançonun daraltılmasına yönelik planlara ilişkin işaretlerde olacak.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Salı günü yüzde 0.2 yükseldikten sonra fazla değişmedi.

Çin'de Şanghay Altın Borsası'nda işlem gören yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı yüzde 0.5 düşerek 272.52 yuana indi.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, Aralık vadeli altın kontratları yüzde 0.7 düşerek gram başına 275 yuana indi ve Şubat 2014'ten bu yana en uzun yükseliş dönemini sonlandırdı. Aralık vadeli gümüş yüzde 0.5 düşerek kilogram başına 3,868 yuana indi.

Uluslararası piyasalarda, spot gümüş yüzde 0.5 düşerek ons başına 16.42 dolara inerken, platin yüzde 0.1 kayıpla ons başına 926.28 dolara düştü ve palladyum yüzde 0.5 yükselerek ons başına 863.36 dolara ulaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)