E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fonlarına hücum---

Altın fonlarına hücum

Altın fonlarına hücum
13 Nisan 2018 - 16:42 borsagundem.com

Altına yönelik talep artınca altın fonlarına girişler de hızlandı

Bank of America Merrill Lynch’e göre, altın fonları bu yıl dolardaki zayıf seyrin etkisi ile güçlü girişler yaşıyor.

Bankanın EPFR Global verilerine dayandırdığı 13 Nisan tarihli rapora göre yatırımcılar yıl başından bu yana altına dayalı fonlara 7 milyar dolar para girişi gerçekleştirdi.

Altının ons fiyatı yıl başından bu yana yaklaşık yüzde 3 artarken Bloomberg Dolar Endeksi aynı oranda düştü.

ALTINDA YÜKSELİŞ 

Altın Suriye'deki gerilimlerin desteğiyle yükseldi ve ikinci haftada da hafif kazanım kaydetmeye hazırlanıyor. Altının spot piyasadaki ons fiyatı 1.339 dolara yükseldi. 

Altının gram fiyatı, haftanın son işlem gününe düşüşle başlamasının ardından 175,8 lira seviyelerinde dengelendi.

Dün dolar kuru ve altının ons fiyatındaki değer kayıplarının etkisiyle satış ağırlıklı bir seyir izleyen altının gram fiyatı günü önceki kapanışa göre yüzde 1,97 azalışla 176,4 liradan tamamladı.

Gram altın, haftanın son işlem gününe düşüşle başlamasının ardından saat 10.15 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,34 değer kaybederek 175,8 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 288 lira, Cumhuriyet altını da 1.176 liradan satılıyor.

Asya piyasalarında sabah saatlerinde sınırlı da olsa alış ağırlıklı bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,2 artışla 1.337 dolardan işlem görüyor.(Business HT)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)