E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSürmanşetAltın fiyatlarında düşük hacim bekleniyor---

Altın fiyatlarında düşük hacim bekleniyor

Altın fiyatlarında düşük hacim bekleniyor
08 Şubat 2016 - 10:47 borsagundem.com

Vakıfbank altın raporunda Çin piyasalarının tatil olması sebebiyle altın fiyatlarında sakin bir seyir olacağını değerlendirdi.

Geçtiğimiz hafta dolar endeksinde yaşanan değer kaybının genel olarak altın fiyatlarını yukarı yönlü etkilediği bir hafta oldu. Dolar endeksi haftayı %2.6’lık değer kaybı ile sonlandırırken, dolar endeksi ile aralarında ters korelasyon olan altın fiyatları ise haftayı %5’lik değer kazancı ile sonlandırmış görünüyor. Cuma günü 1,155 dolar/ons seviyesinden güne başlayan altın fiyatları gün içerisinde 1,145 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilse de %1.5 değer kazancı ile 1,173 dolar/ons’tan günü kapattı. Haftanın son işlem gününde ABD’de açıklanan tarımdışı istihdam verisinin beklentilerden olumsuz gerçekleşmesine karşın, işsizlik oranı ve ortalama saatlik kazançlardaki performans artışı tarımdışı istihdamın oluşturduğu kötü tabloyu nötrlemiş oldu. Cuma günü veri açıklanmasından sonra değer kaybı yaşayan altın fiyatlarının aynı zamanda bu seviyelerden güçlü bir alımla karşılaştığı dikkat çekiyor. Bugün ise 1,171 dolar/ons seviyesinden satıcılı güne başlayan altın fiyatlarındaki geri çekilmelerin devam ettiğini ve altın fiyatlarının 1,164 dolar/ons 
seviyelerinde satıcılı hareket ettiği görülüyor. Altın fiyatlarının aşağı yönlü hareketlerinin devamında 1,142 dolar/ons seviyesi önemli olacakken, yukarı yönlü hareketlerinde ise 1,170 dolar/ons direnci yeniden takip edilmeli. Ancak bu hafta Çin piyasalarının tatil sebebiyle kapalı olması altın emtiasında geçtiğimiz haftaya kıyasla daha düşük işlem hacmi yaşanmasına sebep olabilir.
Altın 1 2 3
Destek 1,142 1,132 1,125
Direnç 1,170 1,190 1,250

Vakıfbank 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)