E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın günü yükselişle tamamladı---

Altın günü yükselişle tamamladı

Altın günü yükselişle tamamladı
14 Aralık 2017 - 21:40 borsagundem.com

Altın fiyatları dün yakaladığı yükseliş eğilimini bugün de sürdürüyor.

BORSAGUNDEM.COM

Altın fiyatları dün yakaladığı yükseliş eğilimini bugün de sürdürüyor. Fed'in faiz kararı sonrası gelen güvercin açıklamalar, altına destek veriyor.
Şu sıralarda New York Ticaret Borsası Comex bölümünde gerçekleşen işlemlerde Şubat vadeli altın sözleşmeleri yüzde 0.7 oranında ve 8.5 dolar yükselişle 1257.10 dolardan günü tamamladı. 

Fed, dün yaptığı açıklama ile geniş ölçüde beklenmekte olan faiz artırım kararını duyurdu ve ABD ekonomisinin sağlıklı büyüme eğilimini önümüzdeki yıl da koruyacağını belirtti. Bununla birlikte merkez bankasının önümüzdeki yıl üç faiz artırımı olacağını açıklaması, daha sıkı bir para politikası uygulanabileceği beklentisinden kaynaklanan olumsuzlukların önüne geçti. Bu piyasanın boğalarını neşelendiren bir gelişme oldu.

Bununla birlikte, bazı piyasa katılımcılar altın fiyatlarının önümüzdeki yıl baskı altında kalmasına neden olacak unsurlar olduğunu belirtiyor.

Capital Economics analistleri halen merkez bankasından gelen açıklamalara rağmen önümüzdeki yıl 4 faiz artırımı yapılacağına inanıyor ve bunu altın fiyatlarını baskı altında bırakabilecek bir gelişme olarak değerlendiriyor.

Altın fiyatları için bir diğer olumsuzluğun da Hindistan ve Çin kaynaklı talebi kısıtlayacak gelişmeler olduğu belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)