E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatları 8 haftanın en düşük seviyesinde---

Altın fiyatları 8 haftanın en düşük seviyesinde

Altın fiyatları 8 haftanın en düşük seviyesinde
11 Mayıs 2017 - 07:50 borsagundem.com

Altın fiyatları, Fed'in faiz artırımına ilişkin değerlendirmeler ile birlikte 8 haftanın en düşük seviyesi yakınında

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini, Fed'in 2017 yılında üç faiz artırımı daha yapması gerektğini söyleyen Boston Fed Başkanı Eric Rosengren'in yorumlarına çevirmesi ile birlikte sekiz haftanın en düşük seviyesi yakınında tutundu.

Spot altın fazla değişmeyerek Singapur saati ile 08:57'de ons başına 1,218.82 dolarda kaldı. Metal Çarşamba günü yüzde 0.2 düşerek 1,219.10 dolar ile 14 Mart'tan bu yana en düşük seviyesinden kapandı.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Çarşamba günü yüzde 0.1 düştükten sonra fazla değişmedi.

Rosengren, ekonominin aşırı ısınmadına yönelik uyarıda bulunarak daha fazla faiz artırımı çaprısında bulundu.

Singapur'da Oanda Corp. piyasa stratejistlerinden Jeffrey Halley, "Aşırı miktarda uzun pozisyon, Fed'in gelecek ay faiz artırımına gideceği beklentisi ve güvenli liman alımlarını artıracak fazla bir gelişme olmaması, altının fiyatlama primini kademeli olarak eritiyor" dedi ve "Temel olarak, volatilite düşük ve bu da altına desteği azaltıyor. Tıpkı gelecek ayki Fed faiz artırımı olasılığı gibi" değerlendirmesinde bulundu.

Spot gümüş yüzde 0.2 yükselerek ons başına 16.2225 dolara çıktı. Platin yüzde 0.1 yükselişle ons başına 911.95 dolara ulaşırken, palladyum yüzde 0.1 düşüşle ons başına 797.11 dolara indi. (Bloomberg)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)