E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın Fed sonrası güçlü kazancını korudu---

Altın Fed sonrası güçlü kazancını korudu

Altın Fed sonrası güçlü kazancını korudu
22 Mart 2018 - 09:32 borsagundem.com

Altın fiyatları, Fed'in dünkü toplantısının ardından 10 ayın en güçlü kazancını korudu

Altın fiyatları, Fed'in dünkü toplantısında 2018 yılında toplam üç faiz artırımı yapılacağına ilişkin tahminini koruması ve böylelikle bu yıl daha fazla faiz artırımına gidilebileceğine ilişkin endişelerin azalmasının ardından son 10 ayın en büyük kazancını korudu.

Spot altın, Çarşamba günü yüzde 1.6 ile kapanış bazında Mayıs 2017'den bu yana en büyük yükselişini gerçekleştirmesinin ardından yüzde 0.2 daha yükselerek Singapur saati ile 09:02'de ons başına 1,334.89 dolara çıktı.

FED YETKİLİLERİ BU YIL TOPLAM 3 FAİZ ARTIRIMI BEKLİYOR

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Çarşamba günü yüzde 0.9 düştükten sonra fazla değişmedi.

ABD'nin gösterge 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 2.88 seviyelerinde yatay seyretti.

FED POLİTİKA FAİZİNİ 25 BAZ PUAN ARTIRDI

National Australia Bank ekonomisti John Sharma, "Piyasalar Fed'in 'noktasal grafiğini' ve bu grafiğin bu yıl üç ya da dört mü faiz artırımı göstereceğini bekliyordu," dedi ve "Fed sadece 3 faiz artırımı işaret etti ve bunun yanında ticaret savaşlarına ilişkin artan endişeler altına destek sağladı" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş Çarşamba günü yyüzde 2.3 ile 24 Ocak'tan bu yana en büyük yükselişini göstermesinin ardından fazla değişmeyerek ons başına 16.5721 dolarda kalırken, platin ve palladyum yüzde 0.5'er yükselerek sırasıyla ons başına 962.24 dolar ve 995.52 dolar seviyelerine çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)