E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düşüşte---

Altın düşüşte

Altın düşüşte
18 Eylül 2017 - 09:47 borsagundem.com

Altın fiyatları, ABD'de hisse senetlerinin rekor kırmasıyla birlikte düşüşünü ikinci güne taşıdı

Altın fiyatları, ABD'de hisse senetlerinin kasırgalardan kaynaklanan risklerin azalması ve Kuzey Kore'ye ilişkin gerilimin zayıflaması ile birlikte rekor seviyelere çıkmasının ardından düşüşünü ikinci güne taşıdı.

Spot altın yüzde 0.4 düşüşle ons başına 1,314.66 dolara kadar inerek bu ayın en düşük seviyesini görmesinin ardından Singapur saati ile 10:57'de 1,318.83 dolara geldi. Metal Cuma günü yüzde 0.7 değer kaybetmişti.

Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500) Cuma günü ilk kez 2,500 seviyesinin üzerine çıktı ve Dow Jones Endeksi diğer bir rekor daha kırdı.

Sydney'de Australian Bullion Co. baş ekonomisti Jordan Eliseo, "ABD hisse senedi piyasalarının tüm zamanların en yüksek seviyelerine tırmanmaları ile birlikte, altının haftayı gevşek kapatması beklenmedik bir hareket değildi," dedi ve "Boğaların korkması için henüz bir neden yok, zira bu geri çekilme, daha geniş bir yukarı trend dahilinde sağlıklı bir düzeltme hareketi gibi görünüyor" şeklinde görüş bildirdi.

ABD Hazine Bakanı Rex Tillerson, Kuzey Kore konusunda ABD'nin barışçı bir çözüm aradığını, ancak diplomatik çabaların nükleer programa ilişkin anlaşmazlığı sonlandıramaması durumunda askeri güç kullanmaya hazır olduğunu söyledi.

IG Asia piyasa stratejisti Jingyi Pan, "Diplomatik çabaların sümresi ile birlikte, daha önceki beklentilerin tersine,altın bu hafta çok fazla yükselme potansiyeline sahip olmayabilir" dedi.

Dikkatler bu haftaki Fed toplantısına çevrilecek. Bu toplantıda, Fed yetkililerinin faizi depiştirmesi beklenmezken, 4.5 katrilyon dolar büyüklüğe ulaşmış Fed bilançosunun daraltılmasının başlangıcını duyurması öngörülüyor.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, Aralık vadeli altın kontratları yüzde 0.7 düşerek gram başına 280.35 yuana inerken, Aralık vadeli gümüş yüzde 0.3 düşerek kilogram başına 3,966 yuana geriledi.

Uluslararası piyasalarda, spot gümüş yüzde 0.1 yükselerek ons başına 17.6078 dolara şıkarken, platin fazla değişmeyerek ons başına 969.21dolarda kaldı ve palladyum yüzde 0.4 yükselerek ons başına 928.93 dolara ulaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)