E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düşüşe geçti---

Altın düşüşe geçti

Altın düşüşe geçti
14 Eylül 2017 - 09:44 borsagundem.com

Altın fiyatları, ABD'de açıklanacak kilit önemdeki enflasyon verisi öncesi düşüşünü ikinci güne taşıdı

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini Fed'in para politikasını sıkılaştırmasına yönelik işaretler alabilmek için bugün açıklanacak olan ABD Ağustos ayı tüketici fiyatları verisine çevirmeleri ile birlikte, dolardaki yükseliş, ABD hisse senetlerinin rekor seviyelere yükselmesinin etkisiyle düşüşünü sürdürdü.

Altın Çarşamba günü, Ded'in para politikasını sıklaştıracağına ilişkin beklentilerin hafifçe artması ve ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi reformu için partiler üstü destek araması ile birlikte Bloomberg Dolar Spot Endeksi'nde meydana gelen yüzde 0.4'lük artışın ardından yüzde 0.7 düştü.

Metal 8 Eylül'de 1,357.61 dolar ile Ağustos 2016'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

National Australia Bank ekonomisti John Sarma, "Dolar endeksinin güçlenmesi, S&P 500'ün rekor zirvelere tırmanması ve Kuzey Kore'ye ilişkin gerilimin bir miktar azalması, risk alım ortamını iyileştirdi ve bu da altının son dönemde düşmesine neden oldu," dedi ve "Dikkatler ABD tüketici fiyatları verisinde olacak. Zira bu veri para politikası ve dolayısıyla altının görünümü için önemli" şeklinde görüş bildirdi.

Spot gümüş yüzde 0.3 düşerek ons başına 17.7188 dolara inerken, platin yüzde 0.2 kayıpla ons başına 979.35 dolara geriledi ve palladyum yüzde 0.2 yükselerek ons başına 940.72 dolara tırmandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)